12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU şi Pandurii, jalnice încă o dată

CSU şi Pandurii, jalnice încă o dată

Au trecut patru etape din Liga I, iar reprezentantele Olteniei, CS Universitatea Craiova şi Pandurii Târgu Jiu, trăiesc un adevărat coşmar, „zestrea“ din clasament fiind cu mult sub aşteptările tuturor.
Chiar dacă are statutul de nou-promovată, CS Universitatea Craiova a beneficiat de un buget consistent şi condiţii excelente de pregătire, dar evoluţiile nu au fost deloc convingătoare, acumulând doar două puncte în clasament. Declaraţiile antrenorului Jerry Gane au sunat cam la fel după egalurile cu Pandurii şi Viitorul, respectiv înfrângerile cu Steaua şi, ultima, consemnată vineri, scor 0-1 (Figliomeni ‘35), cu Gaz Metan, la Mediaş. „Nu am reuşit nici în acest meci să spargem gheaţa, să luăm cele trei puncte. A fost un meci echilibrat, am început bine prima repriză, am avut două situaţii de a marca prin Neacşa şi Băluţă, dar diferenţa în acest meci a făcut-o acel şut, la prima ocazie periculoasă a Gazului. După care, în a doua repriză, medieşenii au gestionat foarte bine acest scor, s-au apărat foarte bine. Nu au lăsat spaţii şi au încercat să joace pe contraatac şi au mai avut ocazii pe final atunci când noi riscam. Am încercat în permanenţă să atacăm poarta adversă, dar nu ne-am creat ocazii“, a spus tehnicianul Craiovei după bătălia pierdută în Ardeal, în urma căreia finanţatorii şi-au cam pierdut răbdarea şi se gândesc la înlocuirea acestuia. „Ca nou-promovată, programul ne-a dezavantajat, dat fiind că în primele şase etape întâlnim cele mai bune echipe ale campionatului, mă refer la Pandurii, Steaua, Petrolul şi Astra. E greu, dar odată ce eşti în Liga I trebuie să fii pregătit pentru aceste bătălii. Mie nu îmi rămâne decât să lupt în continuare, să pregătesc echipa dacă mi se acordă încredere din partea conducerii“, a completat Jerry Gane, conştient că rezultatul meciului cu Petrolul Ploieşti, programat duminică, de la ora 21.00 (Look TV), pe „Ion Oblemenco“, îi va decide soarta la CS Universitatea.

Grigoraş a avut gura „aurită“: Pandurii a fost umilită în Ghencea

Tot vineri, Pandurii a „reuşit“ o mare contraperformanţă, a fost învinsă în Ghencea cu 6-0, şi nu doar scorul este neverosimil, ci şi faptul că toate golurile campioanei au fost reuşite de acelaşi om: Claudiu Keşeru (‘23, ‘26-penalti, ‘34, ‘64, ‘82, ‘85). „Dacă jucăm aşa şi în Ghencea, Steaua va face cu noi scorul campionatului“, declara antrenorul gorjenilor, Petre Grigoraş, după înfrângerea din etapa trecută, de pe teren propriu, scor 0-1 cu Ceahlăul. De ce i-a fost frică, nu a scăpat! „La 6-0 ce să mai spui? Dar parcă primele minute de joc îmi dădeau speranţe… Geniul lui Sânmărtean şi precizia lui Keşeru ne-au făcut praf. Apoi am fost o echipă debusolată. E greu de comentat. A fost un set la 0 făcut de Steaua, e umilitor pentru noi. Va trebui să depăşim momentul, asta este echipa, ăsta este lotul, dar sper că nu asta este valoarea noastră. Deocamdată suntem penibili şi suportăm consecinţele“, a spus Grigoraş după isprava pandurilor de la Bucureşti.
Fabuloasă a fost în schimb declaraţia mijlocaşului Dan Nistor, vedeta echipei Pandurii, făcându-i pe suporteri să treacă de la plâns la râs: „În afară de cele şase goluri, Steaua nu a mai avut nici o ocazie“.
Pentru Pandurii, echipă care a reuşit să aducă tot două puncte în patru meciuri, urmează un joc ceva mai lejer, cu Viitorul, programat sâmbătă, de la ora 18.30 (Look Plus), pe teren propriu, gorjenii având şansa să ia o gură de oxigen şi să „evadeze“ din subsolul clasamentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS