17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIoana Roșca va avea partener argentinian în China

Ioana Roșca va avea partener argentinian în China

Jucătoarea craioveană de tenis pleacă astăzi la Nanjing (China), unde va participa la Jocurile Olimpice de Tineret. Ioana va concura atât la simplu, cât și la dublu feminin și dublu mixt, având șanse mari la medalii.

România va fi reprezentată de 41 de sportivi la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing (China), programate în perioada 16-28 august.
Printre aceștia se numără și  jucătoarea craioveană de tenis Ioana Roșca, care ieri a plecat spre Izvorani, urmând ca astăzi delegația tricoloră să decoleze spre țara asiatică. Sportiva de la CSM Craiova va participa atât la simplu, cât și la dublu, feminin și mixt. La dublu feminin, craioveanca va face pereche cu Ioana Ducu, jucătoare alături de care în luna iunie cucerea trofeul junioarelor la Roland Garros.
La dublu mixt, cele două Ioane vor avea ca parteneri doi jucători din Argentina, deoarece nici un băiat din România nu s-a calificat la această competiție. „Trebuia să ne înscriem în toate cele trei probe și cum nici un băiat din România nu s-a calificat, regulamentul prevedea că trebuie să ne alegem parteneri dintr-o altă țară aflați în situație similară. Dacă nu optam pentru cineva, ne puneau ei aleatoriu. Așa că eu și Ioana Ducu vom avea niște parteneri din Argentina. Atunci ne vom vedea prima dată, sper să ne descurcăm în teren. Eu îl voi avea coleg pe Francisco Bahamonde“, a spus jucătoarea în vârstă de 17 ani.

Șeful COSR o vede favorită la medalie

Competiția de tenis de la Nanjing va debuta pe 17 august, iar până atunci jucătoarea din Bănie se va acomoda cu fusul orar și clima. În ceea ce privește obiectivul, Ioana crede că șansele cele mai mari la o medalie le are în proba de dublu feminin. „Va fi greu și ar fi extraordinar să câștig o medalie. Alături de Ioana Ducu cred că putem urca pe podium, dar sper să ajung cât mai departe și la simplu. Mă simt bine și abia aștept să particip la acest eveniment mondial. Nu am mai fost niciodată în China“, a adăugat Ioana.
Și Alin Petrache, preșe­dintele COSR, a declarat în urmă cu o săptămână că o vede pe Ioana Roșca printre sportivii români care vor obține medalie la Nanjing. „O privire obiectivă poate detaşa câteva nume care au posibilităţi sporite de a se întoarce învingătoare – Laura Jurca (gimnastică artistică), Ioana Roşca (tenis), Adriana Duţă (caiac-canoe), Adina Diaconu (tenis de masă), Gabriel Bitan (săritura în lungime), Maria Ifteni (3000 m), Rareş Toader (aruncarea greutăţii), Mustafa Arsen (box), Robert Glinţă (nataţie), Georgiana Dudoglu (haltere), echipajele feminine şi masculine de la canotaj“, a declarat Petrache, potrivit site-ului oficial al instituţiei, cosr.ro.

Slătineanca Adina Diaconu, portdrapelul României

Portdrapelul României la a doua ediție a Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjing va fi slătineanca Adina Diaconu, în vârstă de 14 ani. Adina este cea mai bună jucătoare de tenis de masă din Europa, categoria cadeţi, românca reuşind să se infiltreze în Top 10 mondial, printre asiatice, ocupând în prezent poziţia a şaptea. Românii vor concura la 14 sporturi, iar baschetul trei la trei este singurul sport de echipă cu prezență tricoloră la Nanjing.  La prima ediție a Jocurilor Olimpice de Tineret, România a avut 30 de sportivi, aceștia cucerind șapte medalii: una de aur, patru de argint și patru de bronz. Jocurile Olimpice de tineret reprezintă competiţia tinerilor sportivi, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Ideea unui astfel de concurs a apărut încă din 1998, însă Comitetul Olimpic Internaţional a introdus oficial competiţia în 2010, cu o ediţie olimpică de vară, la Singapore. În acelaşi timp, în 2012, s-a organizat şi prima ediţie de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS