17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU nu s-a „trezit“ încă!

CSU nu s-a „trezit“ încă!

\n

CS Universitatea Craiova a terminat la egalitate, scor 2-2, partida disputată vineri seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, prima din etapa a treia a Ligii I. Golurile alb-albaştrilor au fost marcate de Costin Curelea (’23, ’32), pentru oaspeţi punctând Bogdan Mitrea (’20-penalti, ’78).
CSU Craiova: Brac – Achim, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Madson, Ferfelea – Băluţă (’67, Ivan), Nuno Rocha, Bancu (’46, Herghelegiu) – Curelea (’78, Pleşan). Antrenor: Jerry Gane.
Viitorul: Balauru – Cr. Manea, Ţâru, Puţanu (’35, Hodorogea), Mitrea – Daminuţă – I. Năstăsie, Nedelcu (’72, Andelkovic), S. Pană, Fl. Tănase (’45, Cârstocea) – Bonilla. Antrenor: Bogdan Stelea.
Cartonaşe galbene: Vătăjelu ’9, Acka ’77, Pleşan ’80, Madson ’90 / Nedelcu ’42, Ţâru ’88.
Au arbitrat: Marius Avram – Iulian Radu, Vlad Bârleanu; Florin Miron.
Observatori: Valer Sulea, Augustus Constantin.

Alb-albaștrii, demoralizați

La finele partidei, autorul celor două goluri ale Craiovei, Costin Curelea, nu și-a explicat cum CSU a ratat cele trei puncte, insinuând că remiza aceasta poate fi considerată o înfrângere. „Am avut în mână meciul, dar ne-au dominat în ultimele minute și ne-au egalat. Îmi pare rău, echipa a jucat, am arătat că avem forță. Nu știu ce s-a întâmplat în a doua repriză, nu am mai reușit să ieșim foarte bine. Contează mai puțin că am marcat două goluri, nici nu îmi vine să mă bucur. Importantă era victoria echipei. Vom juca cu echipe mult mai puternice ca Viitorul, dar în fotbal e frumos că poți obține rezultate bune, indiferent de adversar. Important este să ne recuperăm punctele pe care le-am pierdut, pentru că trebuia să câștigăm cele două meciuri acasă“, a declarat Curelea după meci.
Nici Viorel Ferfelea nu a fost prea fericit după acest joc: „Am luat două goluri din faze fixe, întâi un penalti, apoi o lovitură liberă, unde ne-am comportat ca niște juniori. Păcat, noi am muncit pentru golurile noastre, am avut mai multe ocazii să închidem jocul, dar, pe scurt, am fost niște fraieri. Am avut un meci în mână și am pierdut două puncte. Pentru mine este ca și un meci pierdut. Nu poți cere demisia unui antrenor după trei meciuri, e prea devreme, dar spectatorii vin și scandează ce simt. Mergem înainte cu capul sus și sperăm să câștigăm puncte la Gaz Metan Mediaș“.
Nici Mihăiță Pleșan, care nu a intrat prea bine în meci, încasând și un cartonaș galben, nu credea că punctele nu vor ajunge în contul CSU: „Este un rezultat care nu ne avantajează. Suntem o nou-promovată și sperăm ca de la meci la meci să fim mai buni. Per ansamblu, am dominat jocul, dar pe final adversarii au fost mai proaspeți ca noi. Spectatorii craioveni au fost învățați cu fotbalul, dar trebuie să înțeleagă că suntem o echipă nouă“.

Jerry Gane, deranjat de atitudinea publicului

Antrenorul formației CSU, Jerry Gane, a afirmat că echipa sa merita să câștige duelul cu Viitorul Constanța, fiind nemulțumit de reacția spectatorilor din finalul jocului, care i-au cerut demisia. „Nu am reușit să câștigăm nici de data asta, deși ne doream foarte mult. Sunt nemulțumit! Am controlat prima repriză, ei au înscris dintr-o fază fixă, am revenit foarte bine, am dat două goluri și am mai ratat alte ocazii. A doua repriză puteam face 3-1, cu Ivan, cu lovitura de cap a lui Acka. E puțin un punct obținut cu Viitorul. La pauză le-am zis să dăm golul trei, nu să ținem de rezultat. Nu mi-a plăcut aportul ofensiv al jucătorilor care au intrat în repriza a doua: Herghelegiu, Ivan. Mă așteptam la mai mult. Pleșan a intrat pe final. Măcar Viitorul a avut curaj mai mult, a egalat și puteau să câștige pe final, la fel și noi în minutul 93. Victoria ne aducea mai multă încredere pentru jocurile următoare“, a spus tehnicianul craiovean. „S-a auzit demisia la 2-2, dar de ce nu au strigat când era 2-1, când echipa a jucat frumos? Am auzit aplauze la 2-1 și încurajări. La 2-2… tipic oltenesc. Puteau încuraja mai mult băieții și să-mi strige mie la final. Dar știu unde sunt și ce mă așteaptă. Păcat că nu ne schimbăm puțin și nu înțelegem că fotbalul are și momente mai puțin plăcute când adversarul domină“, a completat Jerry Gane.

Stelea: E un rezultat muncit pentru noi

De partea cealaltă, Bogdan Stelea s-a arătat mulțumit de punctul obținut, la fel ca și Gică Hagi.
„Sunt mulțumit de modul în care am jucat. Am avut momente în care am controlat jocul, am făcut lucrurile foarte bine, dar am și suferit. Craiova a avut momentele ei de dominare. E un rezultat muncit pentru noi, am făcut eforturi mari. Craiova vine din divizia a doua. În general, o astfel de echipă trebuie să vină cu mult entuziasm și trebuie să treacă o perioadă până se omogenizează și până prinde ritmul. Dacă e continuitate și liniște, se pot face lucruri frumoase. Au jucători cu experiență în prima ligă, dar trebuie răbdare“, a spus Stelea.
„Am avut și noi momente bune, și Craiova. Cred că e un rezultat echitabil. A fost căldură mare, e greu să ai ritm și intensitate. După ce va trece căldura, vom vedea un joc mai rapid. Craiova are jucători buni, de calitate, dar și pe ei i-a influențat căldura“, a punctat Gică Hagi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS