9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal – CSU Craiova, la o nouă remiză în Liga I

Fotbal – CSU Craiova, la o nouă remiză în Liga I

CS Universitatea Craiova a terminat la egalitate, scor 2-2, partida disputată în această seară, pe stadionul „Ion Oblemenco”, prima din etapa a treia a Ligii I. Golurile alb-albaştrilor au fost marcate de Costin Curelea (’23, ’32), pentru oaspeţi punctând Bogdan Mitrea (’20-penalti, ’78).

CSU a început bine meciul, Ferfelea (’3) şi Nuno Rocha (’8) şutând pe lângă poartă, apoi Curelea (’12) a trecut pe lângă minge, după o pasă a lui Madson. Contrar cursului jocului, Viitorul a reuşit să marcheze în minutul 16, prin Ţâru, după o centrare venită din corner de pe partea dreaptă, bâlbâită de defensiva olteană, însă reuşita a fost anulată de asistentul Iulian Radu pe motiv de offside. La doar patru minute, formaţia lui Bogdan Stelea a reuşit să marcheze „pe bune”, din penalti, prin Bogdan Mitrea (’20, 0-1), lovitura de pedeapsă fiind acordată de „centralul” Marius Avram după un fault comis de Stephane Acka asupra lui Silviu Pană.

 

S-a „trezit” Curelea

 

Replica gazdelor nu s-a lăsat aşteptată, Costin Curelea a restabilit egalitatea după ce l-a învins pe Balauru cu un şut din marginea careului de şase metri, profitând de faptul că omul său din marcaj a alunecat şi era pe jos (’23, 1-1). Alb-albaştrii au avut şansa să preia avantajul la doar două minute, Nuno Rocha a scăpat singur cu portarul, Balauru a blocat şutul, iar Costin Curelea, venit din spate, a reluat spre poartă, dar un fundaş advers s-a opus golului. CSU a preluat până la urmă conducerea în minutul 32, în urma unei faze foarte frumoase. Băluţă a pasat pe jos, în  pentru Bancu, acesta a sărit peste minge, punându-l într-o postură de unu la unu cu portarul pe Costin Curelea, care a strecurat mingea pe lângă Balauru (’32, 2-1). Până la pauză s-au mai consemnat două ocazii de poartă. Prima i-a aparţinut lui Manea, care scăpase pe partea stângă, dar Acka a fost la post şi l-a blocat excelent (’40). La cea de-a doua Rocha şi Bancu au fost în centrul atenţiei, dar defensiva oaspete a reuşit să evite un nou gol.

 

Alb-albaştrii, mult prea relaxaţi după pauză

 

La reluarea jocului, lucrurile nu s-au schimbat prea tare, CSU a continuat să preseze, elevii lui Jerry Gane dorind să răzbune parcă sumedenia de ocazii din jocurile cu Pandurii şi Steaua, dar lucrurile nu s-au legat aşa cum şi-au dorit.

Prima ocazie a apărut în minutul 52, Băluţă a tras din mijlocul careului mare, dar Balauru a respins în corner, de sub bară. Replica a venit în minutul 66, Silviu Pană şutând puternic de la aproximativ 20 de metri central, iar Brac a respins spectaculos, peste poartă. Cu trecerea timpului jocul s-a mai stins din intensitate, publicul craiovean tresărind din nou abia în minutul 71, când Nuno Rocha i-a pasat excelent lui Andrei Ivan, dar tânărul atacant al Craiovei l-a „ţintit” pe portarul Viitorului.

Spre final, surpriză: Viitorul a reuşit egalarea prin Mitrea, care l-a surprins pe Brac cu un şut din lovitură liberă, de la 25 de metri, pe jos, la bara din stânga sa (’78, 2-2). Golul Viitorului a iritat o parte a publicului de pe „Ion Oblemenco”, auzindu-se de câteva ori „demisia”.

CSU a căutat în zadar golul victoriei, deşi s-a mai apropiat de câteva ori periculos de poarta lui Balauru.

 

CSU Craiova: Brac – Achim, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Madson, Ferfelea – Băluţă (’67, Ivan), Nuno Rocha, Bancu (’46, Herghelegiu) – Curelea (’78, Pleşan). Antrenor: Jerry Gane.

Viitorul: Balauru – Cr. Manea, Ţâru, Puţanu (’35, Hodorogea), Mitrea – Daminuţă – I. Năstăsie, Nedelcu (’72, Andelkovic), S. Pană, Fl. Tănase (’45, Cârstocea) – Bonilla. Antrenor: Bogdan Stelea.

Cartonaşe galbene: Vătăjelu ’9, Acka ’77, Pleşan ’80, Madson ’90 / Nedelcu ’42, Ţâru ’88.

Au arbitrat: Marius Avram – iulian Radu, Vlad Bârleanu; Florin Miron.

Observatori: Valer Sulea, Augustus Constantin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS