13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBelin vrea să joace cu numărul 22, în memoria vărului său Chauncey Hardy

Belin vrea să joace cu numărul 22, în memoria vărului său Chauncey Hardy

\n

În urmă cu câteva zile, jucătorul american de baschet Kamren Belin parcurgea câteva mii de kilometri din America în România, țara unde va evolua în sezonul viitor. În vârstă de 22 de ani, Belin a semnat cu SCM-U Craiova, aceasta fiind prima sa experiență în Europa. După primele antrenamente alături de noua sa echipă, Kamren s-a arătat încântat de ce a găsit. „Am avut ceva emoții, dar totul este bine aici. Colegii, antrenorii, oamenii din staff, cu toții sunt drăguți. Sper că nu voi dezamăgi“, a spus ieri jucătorul venit de la Universitatea Youngstown State. De altfel, la antrenamentul susținut la stadionul „Ion Oblemenco“, acesta purta chiar un tricou inscripționat cu numele instituției unde a învățat carte, fiind specializat în psihologie, și unde a jucat baschet.
Belin a dus muncă de convingere cu familia când a anunțat că vrea să joace în România, deoarece aici și-a pierdut viața în urmă cu trei ani verișorul său, Chauncey Hardy, care în acea perioadă evolua la prim-divizionara CSS Giurgiu și a fost înjunghiat într-un club din oraș.
În memoria lui Chauncey, Kamren Belin și-a făcut un tatuaj pe abdomen cu o stea și tricoul cu numărul 22 purtat de Hardy la Giurgiu. Și-ar dori tare mult să poarte și el același număr pe tricou la Craiova. „Vreau să îi dedic întregul sezon verișorului meu, decedat în 2011 aici, în România. Aproape toate tatuajele pe care le am sunt legate de familie, iar cel cu steaua și tricoul cu numărul 22 este pentru Chauncey. Aș dori mult să port și eu numărul 22 pe tricou și sper că va fi disponibil“, a spus, cu lacrimi în ochi, jucătorul Craiovei.

Mesaj către fani: Fiți pregătiți de spectacol!

Belin, care evoluează pe postul de extremă, se bucură că mai este un american în lot, Travis Bureau, despre care a auzit că este foarte popular în Bănie, și speră că în noul sezon el și colegii săi vor putea oferi publicului din Polivalentă spectacol și victorii. „Abia aștept să începem meciurile oficiale, să facem spectacol. Fiți pregătiți de un sezon de excepție!“, le-a transmis Kamren suporterilor din Bănie. În sezonul trecut, acesta a avut medii de 11,3 puncte, 4,5 recuperări și 1,5 pase decisive pe meci
Americanul care momentan locuiește la hotel speră să se mute cât mai curând într-un apartament, apoi va lua la pas orașul pentru a se acomoda. Întrebat ce știa despre România înainte de a ajunge aici, Belin a oferit același răspuns pe care îl dau majoritatea străinilor de peste Ocean – castelul lui Dracula de la Bran.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS