10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBrandan, noul „creier“ al CSU Craiova

Brandan, noul „creier“ al CSU Craiova

Achiziționat sâmbătă de CS Universitatea Craiova, mijlocașul argentinian Pablo Brandan a intrat de ieri-dimineață sub comanda lui Jerry Gane. La primul antrenament, desfășurat pe terenul „Zoltan Crișan“, Brandan a fost repartizat în grupul jucătorilor „odihniți“ sâmbătă în partida cu Steaua, pierdută cu 3-1. „Rezervele“ au avut o durată de pregătire mai mare cu aproximativ 45 de minute față de fotbaliștii care au evoluat în Ghencea, aceștia efectuând doar câteva alergări pentru dezmorțire. Fotbalistul argentinian s-a împrietenit repede cu noii săi colegi, el întreținându-se pe toată durata „lecției“ cu Mihăiță Pleșan, care părea să fi depășit problemele medicale de la glezna dreaptă, el putând fi utilizat de Jerry Gane în confruntarea cu Viitorul Constanța, programată vineri, de la ora 18.30 (Look TV), pe stadionul „Ion Oblemenco“. „Pleșan este ok, i-au prins bine zilele acestea de repaus prescrise de medici. De mâine el va intra în program normal și va putea evolua cu Viitorul dacă va apela Jerry la el“, a declarat directorul executiv al CSU Craiova, Felix Grigore, pentru GdS. Alb-albaștrii vor mai efectua astăzi și mâine câte o şedinţă de pregătire pe zi, de la ora 10.00, iar joi vor asuda după-amiază, de la 17.30.

„L-am urmărit înainte să-l aducem“

Oficialul CSU a afirmat că Pablo Brandan a fost urmărit intens în ultima perioadă și că lumea trebuie să aibă aceleași așteptări de la el ca de la toți cei care îmbracă tricoul Craiovei. „Brandan este un jucător care ne va ajuta așa cum o fac și ceilalți. L-am urmărit înainte să-l aducem, este un fotbalist care are continuitate. A jucat titular toate jocurile lui Beitar Ierusalim și e de văzut când am bătut noi ultima dată naționala Israelului. Nu vine ca un înlocuitor al lui Mateiu, cât este acesta în perioada de convalescență. A fost adus pentru că suntem convinși că ne poate ajuta. El stă bine din punct de vedere fizic, iar dacă antrenorul decide să-l folosească, vineri va intra în teren și va da tot ce poate“, a spus Felix Grigore, excluzând transferul unui atacant: „Ivan e omul cu golul, nu ați văzut? Nu știu dacă mai vine cineva“.
Pablo Brandan nu a avut ieri voie să ofere declarații presei, dar o va face astăzi, la ora 12.00, când va avea loc o conferință de presă la Sala Polivalentă în care va fi prezentat oficial.

Mateiu pleacă în Turcia

Accidentat în timpul meciului cu Pandurii, mijlocașul ofensiv Alexandru Mateiu a ratat disputa cu Steaua și cu siguranță va fi spectator și la meciul cu Viitorul Constanța. După mai multe investigații, jucătorul Craiovei a primit și vești bune, medicii români fiind convinși că va putea să-și reia pregătirea foarte curând. Pentru a fi siguri că nu există riscul recidivei, oficialii grupării oltene au decis să-l trimită în Turcia, pentru investigații suplimentare, Mateiu urmând să plece la Istanbul în această dimineață. „Noi sperăm ca Mateiu să intre de săptămâna viitoare în program normal. El a avut o entorsă de genunchi, dar de grad mic, ca să spun așa, și mai face o analiză la una dintre cele mai renumite clinici din Europa. Mâine (astăzi – n.r.) va pleca acolo, e vorba de o clinică din Istanbul. Avem până acum două opinii medicale de aici, dar o vrem și pe a treia. Am dorit să-l vadă totuși și medicii de acolo, ca să fim siguri că nu avem surprize neplăcute“, a declarat Felix Grigore.

Revanșa, data viitoare

Referitor la ultima confruntare, Felix Grigore a afirmat că scorul disputei din Ghencea nu este în conformitate cu evoluția de pe teren și că își dorește foarte mult o victorie contra Viitorului Constanța. „Chiar acum mă uitam pe niște analize după meciul cu Steaua: 7-6 la cornere pentru noi, 6-6 la șuturi pe spațiul porții… nu știu ce să mai zic. Statistic stăm bine, doar pe tabelă nu. Am jucat cu campioana României și nu am făcut-o rău. E clar că este exagerat scorul, dar jocurile de fotbal sunt făcute din momente. Dacă la 1-0 noi am fi egalat la faza aia din minutul 8, când Pârvulescu a respins de pe linia porții, altfel se juca meciul. A fost un joc deschis și nu te bucuri când pierzi. O să-i batem și noi pe «Ion Oblemenco» în retur, pentru că până atunci se vor suda și la noi relațiile de joc“, a spus oficialul CSU. „Cu Viitorul trebuie să câștigăm. De altfel, noi trebuie să jucăm la victorie în toate meciurile, pentru că este o competiție dură. Trebuie să strângem rândurile și vineri să facem o partidă reușită și să obținem prima victorie din Liga I“, a completat Felix Grigore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS