17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorele, în „careul de ași“

Tricolorele, în „careul de ași“

Echipa naţională de handbal feminin Under 18 a României, antrenată de Aurelian Roșca, tehnicianul formației SCM Craiova, și Gavril Kozma, s-a calificat ieri în semifinalele Campionatului Mondial de junioare din Macedonia, după ce a învins, cu scorul de 36-22 (22-12), reprezentativa Olandei, în sferturile de finală ale competiţiei.
Marcatoarele României au fost Bianca Maria Bazaliu – 12 goluri, Cristina Laslo – 9, Alexandra Dindiligan – 3, Lorena Ostase – 3, Andreea Taivan – 2, Oana Maria Buca – 2, Dana Abed-Kader – 2, Alina Ilie – 2 şi Iulia Maria Andrei – 1, în timp ce de la olandeze s-a remarcat Annika Noordink, cu cinci reuşite. Golghetera echipei României, Bianca Bazaliu, a împlinit ieri 17 ani, iar victoria cu Olanda a reprezentat un frumos cadou pentru sportiva, curtată de mai multe formații din Liga Națională. România va întâlni mâine (ora 18.00), în semifinale, echipa din Muntenegru, care a învins Brazilia, cu scorul de 25-24. Duminică vor avea loc finalele pentru medalii.
La ediţia din 2012, medalia de aur a fost câştigată de Danemarca, urmată pe podium de Rusia şi Norvegia. Echipa României s-a clasat atunci pe locul patru, după ce a pierdut finala mică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS