22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJuniorii A și B de la CSU, amăgiți cu stagiul din Austria

Juniorii A și B de la CSU, amăgiți cu stagiul din Austria

CS Universitatea Craiova a anunțat cu surle și trâmbițe că juniorii A și B, pregătiți de Daniel Mogoșanu și Nelu Petrișor, vor beneficia de un stagiu de pregătire ca la carte, în Austria, și asta pentru ca noul sezon competițional să fie abordat în forță. „Speranțele“ CSU trebuiau să plece ieri-dimineață spre Villach și să asude până pe 7 august, însă toată „afacerea“ a picat, copiii spunând adio și unui eventual cantonament montan în țară.
„Așa este, nu se mai pleacă în Austria. Nu mă întreba pe mine de ce, pentru că nu știu. Vorbiți cu conducerea“, a spus antrenorul republicanilor A, Daniel Mogoșanu, pentru GdS.
„Nu am mai mers în Austria pentru că nu am avut cu cine să facem jocuri acolo. Mergeam într-o zonă mai izolată și nu aveam amicale, iar atunci cantonamentul nu-și atingea scopul. Nu știu dacă ne ducem în altă parte, domnul Silviu Bogdan știe. El e managerul, el e cu banii”, a afirmat directorul tehnic al centrului de copii și juniori al CSU, Nicolae Zamfir, pentru GdS.

„Nu puteam să cheltuim banii aiurea”

Cu chiu, cu vai, după numeroase apeluri telefonice, a răspuns și managerul centrului juvenil al CSU Craiova, Silviu Bogdan fiind prins ieri și cu anumite probleme organizatorice la AJF Dolj, unde ocupă funcția de președinte. Acesta a afirmat că nu-și permitea deplasarea grupelor de copii în Austria, pentru că nu avea certitudinea că va avea adversari pentru amicale și că sunt șanse infime să se plece undeva, mai ales că se apropie startul Ligii a IV-a, competiție unde va evolua și CSU II, care va folosi juniorii A. „Când am vorbit pentru stagiu, mi s-a zis că sunt multe echipe în zonă, dar acum nu am avut nici un fel de garanție privind meciurile amicale și nu puteam să cheltuim banii aiurea. Mai bine stăm aici și pregătim campionatul Ligii a IV-a, care o să înceapă pe 16 august, și o să participăm și la «Talent Cup», la Constanța (24-27 august). Ei fac două antrenamente pe zi, au un program strict și nu cred că se mai pune problema de pregătire la munte. Dacă vom găsi o variantă, ne vom duce, dar trebuie să fim foarte atenți, că e vorba de buget și nu vreau să arunc cu banii aiurea. Nu i-am amăgit pe copii, sunt foarte bine. Gândește-te că mai am și transferuri de făcut. Mă duc în Austria cu jucători pe care nu pot să-i iau? Jucăm un amical cu Podari miercuri dimineață“, a explicat Silviu Bogdan, pentru GdS.
În ceea ce privește AJF Dolj, Silviu Bogdan a spus că așteaptă să se definitiveze lista cu participantele ca să poată stabili calendarul competițional al Ligii a IV-a Dolj. „S-au înscris destul de puține echipe în Liga a IV-a, dar mai este timp să o facă și până luni o să stabilim și calendarul competițional. Astăzi (ieri – n.r.) am avut și o întâlnire cu reprezentanții echipelor de Liga a IV-a și vom mai susține o ședință lunea viitoare. Pe 9 august vom avea și alegeri pentru postul de vicepreședinte al AJF și pentru numirea membrilor în Comitetul Executiv. Ușor, ușor intrăm în linie dreaptă cu tot ce înseamnă fotbalul județean“, a punctat Silviu Bogdan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS