8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDacian Varga a primit „roșu“ de la conducere

Dacian Varga a primit „roșu“ de la conducere

Cooptat în iarnă de CS Universitatea Craiova, Dacian Varga a avut evoluții oscilante, fapt care l-a determinat pe rigurosul antrenor Ovidiu Stângă să-l țină pe bancă sau chiar să-l scoată uneori din lot, afirmând că mijlocașul de 29 de ani nu a avut un randament bun nici la antrenamente. Între cei doi s-a produs o ruptură, taxată și de conducere, dar Varga a avut noroc cu venirea lui Gabi Balint la echipă, noul tehnician acordându-i o nouă șansă. Deși nu s-au auzit din sânul echipei lucruri negative legate de Varga, la reunirea din iunie, jucătorul nu s-a mai dezechipat pentru a trece sub comanda lui Jerry Gane, fiind convocat de finanțatori pentru rezilierea contractului. Faptul că mijlocașul a dispărut din „peisaj“ o bună bucată de timp a condus la ideea că s-a ajuns la o despărțire pe cale amiabilă. Fals însă, jucătorul a apărut sâmbătă la Ostroveni, acolo unde echipa „satelit“ a CS Universitatea Craiova a participat și a câștigat Memorialul „Cristi Neamțu“, el efectuând alergări pe marginea terenului. „Dacian Varga a început pregătirea mai târziu, cu Daniel Mogoşanu, iar dacă vor avea nevoie de el la lotul mare îl vor chema“, a explicat profesorul Nicolae Zamfir, directorul tehnic al CSU II Craiova, pentru GdS.

„Sunt încă sub contract”

Dacian Varga nu a dorit să ofere o declarație în weekend, însă a făcut-o ieri, în scurtul interviu acordat GdS punctând că mai are trei ani de contract și că își dorește să revină la echipa mare.
– Salut Dacian, am văzut că te-ai pregătit la Ostroveni. Care mai este situația ta?
– Sunt jucătorul Craiovei. Eu mereu am fost sub contract. Am văzut și eu, în urmă cu vreo lună, că se scria că am reziliat, dar nu e așa. Nu s-a reziliat nimic, mai am trei ani contract cu CSU.
– Deci ai putea reveni la echipa mare dacă se apelează la serviciile tale?
– Normal că revin dacă sunt chemat, dar nu depinde de mine acest lucru. Mă pregătesc cu echipa a doua acum și cam atât pot spune. Eu aștept și îmi doresc să joc din nou.
– De ce s-a ajuns aici, nu te-a dorit Jerry Gane sau conducerea?
– Eu nu am avut nici o discuție cu antrenorul. Decât cu cei din conducere am vorbit și am convenit să mă pregătesc cu echipa a doua.
Ai mai purtat discuții cu finanțatorii în ultimul timp pe această temă?
– Eu am spus mereu că vreau să revin în lotul echipei mari. De când am semnat, acum șase luni, niciodată nu am afirmat că vreau să plec. Am venit pentru Craiova, pentru suporteri. Sper să se schimbe situația.
Cum ți s-a părut debutul echipei în noul an competițional?
– Am văzut meciul din prima etapă, cu Pandurii, atât, nu și pe cel din Giulești, din Cupa Ligii. Trebuia să câștigăm vineri, am fost mult peste Pandurii, am avut ocazii mai multe și mai clare decât ei.
Ți-ar fi plăcut să fii și tu pe teren, să joci cu un public atât de numeros?
– Normal, cui nu i-ar fi plăcut să joace cu 12-13.000 de oameni în tribună, câți au fost la acest meci?! Orice fotbalist vrea să aibă în spate asemenea suporteri și să joace într-o astfel de atmosferă. Nu mi-a fost ușor să stau acasă și să mă uit la meci.
Urmează derbiul cu Steaua, cum crezi că va fi?
– O să fie mult mai greu decât cel cu Pandurii, mai ales că se joacă și în deplasare, iar Steaua este echipa campioană.
Se va juca fără spectatori, este un avantaj pentru CSU acest lucru?
– Da, clar, pentru că suporterii Stelei creează o atmosferă senzațională și pun presiune pe jucătorii adverși. Neavând spectatorii în spate, nu o să fie la fel de greu pentru Craiova. Cred că un egal poate fi considerat un rezultat pozitiv.

Felix Grigore exclude revenirea mijlocașului la echipa mare

Contactat telefonic, directorul executiv al CS Universitatea, Felix Grigore, a admis că Dacian Varga este în continuare jucătorul Craiovei, dar că nu sunt șanse ca el să revină la echipa de seniori. „Așa este, cum spune Varga. El este jucătorul Craiovei, dar nu mai intră în vederile noastre. Au fost niște discuții la începutul pregătirilor și s-a decis ca el să rămână la noi și să se pregătească la echipa a doua până se va găsi o echipă care să se arate interesată de serviciile sale și să fie dispusă să plătească pentru el. Șansele ca el să revină la echipa mare sunt foarte mici, infime aș putea spune. Jerry Gane nu are nici un amestec în treaba asta“, a comentat Felix Grigore, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS