22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii luptă pentru aurul balcanic la Piteşti

Craiovenii luptă pentru aurul balcanic la Piteşti

Atleţii Marian Oprea, Cosmin Sorescu, Ileana Sorescu, Alexandru Teofilescu, Florina Pierdevară şi Alexandru Ghinea vor încerca să urce pe podium şi la Campionatul Balcanic, după ce în urmă cu o săptămână deveneau campioni naţionali, tot la Piteşti.

Săptămâna trecută, atleţii craioveni au fost printre remarcaţii Campionatului Naţional pentru seniori şi tineret, găzduit de stadionul „Nicolae Dobrin“ din Piteşti. Sportivii din Bănie urcau atunci de nu mai puţin de 19 ori pe podium.
Cinci dintre medaliaţii naţionali au revenit la Piteşti, unde sâmbătă şi duminică se va desfăşura Campionatul Balcanic (ediţia a 73-a), cu participarea sportivilor din 15 ţări. România organizează această competiţie în aer liber, rezervată seniorilor, după o pauză de 12 ani. Aceasta este a opta ediţie găzduită de ţara noastră, prima găzduită în afara Capitalei.
CSM Craiova are patru reprezentanţi în concurs, soţii Cosmin şi Ileana Sorescu, Marian Oprea şi Alexandru Teofilescu, iar de la CS Universitatea va concura Florina Pierdevară.
Aceştia se întorc în Oraşul Lalelelor, pe cocheta bază sportivă reamenajată, unde în urmă cu o săptămână cucereau medalii de aur, Cosmin Sorescu la aruncarea ciocanului, Ileana Sorescu la aruncarea discului, Marian Oprea la săritura în lungime, Alexandru Teofilescu cu ştafeta 4×100 m a CS Olimpia Bucureşti (club unde sportivul se află în dublă legitimare, pe lângă CSM Craiova), iar Florina Pierdevară a luat aurul la 1.500 de metri.
Încrezători în forţele proprii, reprezentanţii celor două cluburi din Bănie speră că se vor regăsi pe podium şi la întrecerea balcanică, unde concurenţa va fi mult mai serioasă.

Marian Oprea, cap
de afiş

Originar din Piteşti, Marian Oprea, poreclit „Struţul“, apare pe afişul competiţiei, iar faptul că va concura în oraşul natal, pe care ani la rând l-a reprezentat cu cinste, îl va determina să treacă peste toate problemele medicale şi să încerce o săritură de aur.
Directorul CSM Craiova, Sorin Manda, este încrezător că atleţii craioveni pot obţine noi medalii la Piteşti, pe lângă cele de săptămâna trecută de la Naţionale: „Urmează o competiţie importantă de atletism pentru România, Balcaniada. Este sănătos pentru atletismul autohton că s-au găsit fondurile necesare şi a existat bunăvoinţă la nivelul conducerii ca întrecerea balcanică de seniori să se desfăşoare la Piteşti. Clubul nostru va avea angrenaţi în concurs patru sportivi. Sunt atleţi de calitate şi foarte experimentaţi, care ştiu cu ce se mănâncă sportul la nivel internaţional. Suntem siguri că nu vor dezamăgi şi vor obţine rezultate bune pentru delegaţia tricoloră. Le ţinem pumnii pentru o prezenţă pe podium“.

Premii de 20.000 de euro

La actuala ediție sunt prevăzute atât la masculin, cât și la feminin, premii în bani pentru primele zece rezultate conform tabelei de punctaj a federației internaționale, 20.000 de euro în total: pentru locul 1 – 2.400 de euro, locul 2 – 2.000 de euro, locul 3 – 1.600 de euro, apoi locurile celelalte, în continuare, cu 1.000, 800, 700, 600, 400, 300 și 200 euro.
Un alt craiovean care va concura la Campionatul Balcanic de la Piteşti este Alexandru Ghinea, legitimat la CSU Reşiţa. Campion naţional la 3.000 m obstacole în urmă cu o săptămână, olteanul va lua şi acum startul în această probă în care s-a consacrat şi care i-a adus multe rezultate notabile.

Campioanele olimpice, oaspete de onoare în Trivale

La festivitatea de deschidere şi-au anunţat prezenţa trei campioane olimpice din România: Gabriela Szabo (acum ministrul sportului şi tineretului), Constantina Diţă şi Doina Melinte.
Deschiderea oficială a Campionatului Balcanic de Atletism Seniori este programată pentru sâmbătă, la ora 17.00, iar a doua zi vor avea loc finalele şi festivităţile de premiere. Intrarea spectatorilor este liberă. La competiţie şi-au anunţat prezența, ca spectatori, şi circa 2.000 de copii din judeţul Argeş, dintre care peste 1.000 din Piteşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS