14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Să câștige cine este mai bun“

„Să câștige cine este mai bun“

Antrenorul formației Pandurii Târgu Jiu, Petre Grigoraș, a prefațat, pentru GdS, derbiul Olteniei din prima etapă a Ligii I cu CS Universitatea Craiova, confruntare care va avea loc vineri, de la ora 21.00 (Look TV), pe stadionul „Ion Oblemenco“. „Grig“ a afirmat că echipa sa nu pornește favorită în Bănie, așa cum spun calculele hârtiei, și că și-ar dori să vină cât mai multă lume la meci. Tehnicianul gorjenilor a discutat și despre „episodul“ petrecut spre finalul campionatului trecut, când a fost ofertat de conducătorii grupării alb-albastre, punctând că propunerea a fost bună, dar că nu a simțit că este momentul potrivit să antreneze în Bănie.
GdS: Domnule Grigoraș, a mai rămas foarte puțin timp până la primul fluier al partidei cu CSU. Cum vedeți partida de la Craiova?
Petre Grigoraș: Va fi o dispută interesantă. Pentru ei este un debut. Este o echipă nouă și acum trebuie să fie asimilată de Craiova, unde fotbalul este foarte iubit, iar pentru noi este un nou început în Liga I. Sperăm să oferim o partidă cât mai frumoasă, în care să câștige cine este mai bun. E clar că și noi, și ei vrem victoria și nu cred că există favoriți.
GdS: Credeți că va fi multă lume la meci, ținând cont și de faptul că în zonă nu se prinde acel post de televiziune care transmite Liga I?
P.G.: Nu prea se prinde în țară, în general, acel post… Fiind și primul meci, mi-aș dori foarte mult ca stadionul să fie plin. Nu contează că publicul va susține gazdele, pentru că una este să joci într-o atmosferă creată de 30.000 de spectatori și alta e să evoluezi cu 300. Chiar dacă ar fi numai susținători ai echipei gazdă, ar fi o atmosferă de competiție și m-ar bucura.

„Craiova este recunoscută
pentru fotbal“

GdS: Ați avut parte de un debut fericit în noul an competițional, ați câștigat în optimile Cupei Ligii la Mediaș, spre deosebire de CSU, care a fost eliminată de Rapid, și aveți un moral mai bun.
P.G.: A fost bine din punct de vedere al rezultatului, dar jocul nu m-a mulțumit. E bine că mergem mai departe în competiția respectivă, dar cam atât. Au fost și plusuri la acel meci, dar mai multe minusuri. Din punct de vedere moral, să zicem că stăm mai bine, dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Sunt competiții diferite și nu trebuie să ne luăm după un rezultat sau altul.
GdS: Lotul echipei Pandurii este mai omogen decât cel al Craiovei, care a adus 13 jucători în această vară. Va conta acest aspect în stabilirea învingătoarei?
P.G.: Totul este relativ. În sport, mai ales în fotbal, contează și omogenitatea, dar sunt și alți factori importanți și determinanți. Contează cum te simți în acel moment, ambientul, forma sportivă și, de ce nu, norocul. Nu cred că va conta însă foarte mult omogenitatea.
GdS: Simțiți vreo presiune pentru acest joc, ținând cont că este primul din noul sezon și că este vorba de un derbi regional?
P.G.: Poate că pentru CSU este o presiune mai mare, pentru că debutează în prima ligă în fața propriilor suporteri și pentru că s-au făcut investiții destul de serioase. Pentru noi nu este presiune. Și-au făcut planuri mari cei de la Craiova, pentru că își doresc în scurt timp să performeze și mă bucur pentru asta. Craiova este recunoscută pentru fotbal. O să vedem la ora jocului ce va fi. Eu sper ca din această partidă să iasă un fotbal de calitate, să fie agreat de cei care vin să-l vadă și să facem o propagandă bună acestui sport. Nu știu dacă suntem avantajați sau dezavantajați de ceva, dacă ei au sau nu au un atu. Calculele hârtiei spun că noi suntem favoriți, însă sunt nimicuri pe care eu pur și simplu nu le bag în seamă. Mă interesează jocul propriei echipe. Dacă noi jucăm la nivel maxim, avem șanse să scoatem un rezultat bun. Dacă nu, ne pot bate și cu juniorii.

„Nu am vrut să păcălesc pe nimeni“

GdS: Ați fost la un pas de a semna cu CSU la finalul sezonului trecut din Liga a II-a. Ce v-a determinat să refuzați?
P.G.: Este adevărat. A fost o propunere foarte serioasă, patronii CSU chiar au insistat și le-am mulțumit pentru interesul arătat. Le-am oferit niște explicații vizavi de cum am văzut eu lucrurile atunci, dar nu am acceptat să vin în acel moment. Nu am vrut să păcălesc pe nimeni, pentru că nu cunoșteam seria, nu știam cum stau lucrurile și nu am acceptat doar de dragul de a prinde un contract foarte bun. Am zis că o să stau până în vară, lucru care s-a și întâmplat. La CSU, s-au găsit între timp alte soluții, nu e nici un fel de problemă. Nu pot să spun că îmi pare rău sau că îmi pare bine, așa a fost decizia la momentul respectiv. Să știți că patronii de la CSU au făcut tot posibilul și au făcut o ofertă foarte bună, dar mă bucur că au înțeles decizia mea.
GdS: În viitor, sunteți dispus să antrenați la Craiova, mai ales că acum CSU este în Liga I, aceasta fiind și prima condiție pusă de dumneavoastră în tratativele trecute?
P.G.: De ce nu. Că o să fie peste un an sau zece, ori niciodată, nu știu, dar ar fi o provocare pentru mine. Cine știe, poate în viitor o să apară altă oportunitate și voi accepta. Dacă nu va apărea, nu e nici un fel de problemă. Eu rămân cu amintiri plăcute, pentru că au fost niște oameni care s-au comportat frumos, au vorbit frumos cu mine. Atunci am primit foarte multe telefoane de la suporterii craioveni și sper să nu-i fi dezamăgit și să mă fi înțeles. Acum sunt la Pandurii și vreau să fac o treabă cât mai bună la Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS