17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal: FC Copenhaga a cerut UEFA să nu joace în Ucraina meciul cu Dnepr

Fotbal: FC Copenhaga a cerut UEFA să nu joace în Ucraina meciul cu Dnepr

Clubul danez de fotbal FC Copenhaga a cerut UEFA să nu joace în Ucraina meciul cu Dnepr Dnepropetrovsk din manșa întâi a turului III preliminar al Ligii Campionilor, evocând motive de securitate, anunță agerpres.ro.

FC Copenhaga urma s-o întâlnească pe Dnepr pe 29 iulie la Dnepropetrovsk, însă gruparea daneză a cerut schimbarea locului de desfășurare a partidei, în urma atentatului comis joi împotriva avionului companiei Malaysia Airlines, care zbura între Amsterdam și Kuala Lumpur.
UEFA anunțase luni clubul danez FC Copenhaga că va putea juca în Ucraina meciul cu Dnepr. După tragerea la sorți de vineri, danezii s-au adresat forului european pentru a cunoaște situația din estul Ucrainei și posibilitatea de a călători în această țară în condiții de securitate.

Orașul Dnepropetrovsk se află la 300 km de locul în care a fost doborât avionul Boeing 777, toți cei 298 de pasageri pierzându-și viața.
Federația daneză de fotbal (DBU) s-a arătat și ea îngrijorată că „UEFA poate trimite o echipă daneză într-o țară își într-o zonă survolate de foarte puțini transportatori aerieni”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS