19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAtletism - Reprezentanţii cluburilor din Craiova au câştigat 12 medalii în prima zi a CN de la Piteşti

Atletism – Reprezentanţii cluburilor din Craiova au câştigat 12 medalii în prima zi a CN de la Piteşti

\n

Atleţii din Craiova au câştigat ieri 12 medalii, în prima zi a Campionatului Naţional (seniori, tineret), desfăşurat la Piteşti, pe stadionul “Nicolae Dobrin”.

În sesiunea de dimineaţă s-au desfăşurat doar proba de 10.000 de metri, masculin şi feminin. Marius Ionescu (CSM Craiova) a obţinut medalia de aur la seniori, iar Corina Pârvu (CSM Craiova) a intrat în posesia medaliei de bronz la tineret.
Prima medalie din sesiunea de după amiază a fost una de aur, obţinută de Cosmin Sorescu (CSM Craiova) la aruncarea ciocanului. A urmat tot un titlu naţional cucerit de Florina Pierdevară (CS Universitatea Craiova) la 1.500 metri, iar în aceeaşi probă Adelina Tănăsie (CS Universitatea Craiova) a luat medalia de bronz, dar la tineret.
Proba de aruncarea discului, la feminin, a adus un nou titlu Craiovei, prin Ileana Sorescu (CSM). Roxana Ene (CS Universitatea Craiova) a obţinut locul trei la tineret în proba de 100 metri plat, iar la aruncarea discului, Ştefăniţă Târşogoiu (LPS “Petrache Trişcu”) a urcat pe treapta a doua a podiumului la tineret. În proba de 3.000 de metri obstacole, Andrei Ştefana (CSM Craiova) a luat argintul, câştigător fiind un alt craiovean, Alexandru Ghinea, care reprezintă CSU Reşiţa. Tot la 3.000 m obstacole, Aurel Rotaru (CSM Craiova) s-a clasat pe locul trei la tineret.
Ultimele două medalii craiovene ale primei zile au fost aduse de ştafeta masculină de 4×100 metri, alcătuită din Octavian Iureş, Gabriel Mitiţă, Sorin Coandă şi Ioan Piţigoi. Craiovenii au obţinut bronz la seniori şi argint la tineret. Astăzi după amiază are loc ultima reuniune, iar reprezentanţii Băniei au şanse să mai câştige alte medalii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS