14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Speranțele“ de la CSU, în teste

„Speranțele“ de la CSU, în teste

Juniorii A și B ai CS Universitatea Craiova și-au reluat pregătirile și după aproximativ o săptămână de acomodare la efort și de teste fizice, antrenorii Daniel Mogoșanu și Nelu Petrișor sunt deciși să treacă la nivelul următor, adică la susținerea unor jocuri-școală, ca să se lămurească situația celor veniți în probe și stabilirea celor care vor „urca“ la echipa a doua. Sâmbătă, de la ora 9.00, pe stadionul „Electroputere“ din Valea Roșie, are loc un joc-școală între o parte dintre juniorii A și republicanii B, în timp ce profesorul Nicolae Zamfir și Marian Bâcu vor coordona de pe margine cealaltă jumătate a primei grupe a centrului într-un amical contra divizionarei C, ACS Viitorul Muncipal Craiova, la Ișalnița, de la ora 11.00.

Mogoșanu face curățenie

Antrenorul juniorilor A, Daniel Mogoșanu, a afirmat, pentru GdS, că va încerca să tragă linie după acest joc, pentru a stabili în linii mari lotul cu care va aborda cantonamentul de la Villach (Austria, 28 iulie – 7 august), stagiu care va fi efectuat la comun cu trupa lui Nelu Petrișor.
„Am preluat echipa de juniori A iar în momentul de față am foarte mulți copii, dar destui sunt sosiți în probe. Mâine vom susține un joc-școală cu juniorii B și urmează să mă edific asupra fiecăruia, să știu cu cine mergem mai departe. În tribună vor fi și alți antrenori, deci este vorba de o comisie, și împreună sperăm să luăm cea mai bună decizie privind lotul. Unii juniori A o să rămână să joace pentru grupa 1997-1998, la «Electroputere», iar cealaltă jumătate o să meargă pentru un amical la Ișalnița, de la ora 11.00, cu divizionara C. La Ișalnița va fi practic echipa a doua, cea care va juca în Liga a IV-a, și va fi condusă de Marian Bâcu și domnul profesor Nicolae Zamfir“, a spus Daniel Mogoșanu. „Obiectivul nostru pe termen scurt este să stabilim lotul pentru cantonamentul din Austria și pentru turneul «Talent Cup» U17 de la Constanţa, programat în intervalul 24-27 august și la care vor participa alături de Academia «Gheorghe Hagi», FC Braşov şi Steaua. Pe 23 august ar trebui să înceapă campionatul, dar vom face toate demersurile să amânăm prima etapă“, a completat Mogoșanu.

Doi jucători noi
la republicanii A

În privința loului, managerul centrului de copii și juniori de la CSU Craiova, Silviu Bogdan, s-a declarat bucuros de faptul că a reușit să transfere doi jucători de viitor la grupa de juniori A, fiind vorba despre Andrei Burlacu și Dan Niculaiciuc, ambii fiind născuți în 1997 și proveniți de la CSS Botoșani. „Primul este atacant, iar al doilea mijlocaș stânga. Sunt doi copii pe care noi i-am urmărit mult timp și care au semnat de curând cu clubul nostru. Vom mai aduce și alți tineri de perspectivă, pentru că vrem ca anul următor să ne batem pentru primele poziții din țară“, a spus Silviu Bogdan, pentru GdS.
Sub „bagheta“ lui Daniel Mogoșanu se află următorii juniori: Ilie Burci, Alin Nica – Mihăiță Ghincea, Dinel Staicu Jr., Ionuț Obeanu, Samuel Luică, Dan Colareză (CSS Craiova), Alex Armășelu, Ionuț Sârmon, Mario Tănase, Dan Buzărnescu, Sorin Papa (CSS Craiova), Andrei Burlacu, Dan Niculaiciuc, Angelo Iuga (Atletic Arad), Dan Căpățână, Lucian Borhot (CSS Craiova), Bogdan Gheorghiu. „În principiu aceștia sunt juniorii de bază, dar mai sunt și alții și un lucru este clar: lotul va suferi modificări pe parcurs“, a punctat antrenorul juniorilor A.

Petrișor: Primul pas este ieșirea din grupă

Și antrenorul grupei de juniori B a afirmat că este o perioadă dificilă în privința stabilirii lotului, dar este optimist în privința noului an competițional, fiind de părere că poate atinge fazele superioare ale Campionatului Național, așa cum a făcut-o în precedentul sezon, când a jucat finala cu o parte dintre actualii elevi ai lui Daniel Mogoșanu. „Avem o perioadă dificilă acum, în sensul că avem mulți copii veniți în probe și trebuie să ne edificăm repede asupra lotului care va rămâne și pe care voi miza în cantonamentul din Austria. Obiectivul? Eu fac totul pas cu pas, iar primul este ieșirea din grupă. Asta este și o obligație datorită numelui pe care îl are clubul. Nici nu mă gândesc să nu ieșim din seria în care vor fi. Apoi vedem ce se mai întâmplă, deși eu sper să atingem fazele superioare ale Campionatului Național. În privința jocului-școală de mâine (sâmbătă – n.r.), pot spune că este un test pentru toată lumea, pentru că și la noi se va trage linie, nu numai la juniori A“, a declarat Nelu Petrișor, pentru GdS.
Lotul grupei de republicani B îi cuprinde pe: Cristian Dică, Adrian Mândroiu – Ștefan Vlădoiu, Mihai Ivan, Alexandru Cojocaru, Cristi Găleșanu, Cristian Andrei, Alexandru Coandă, Paul Hodea, Andrei Rodeanu, Ionuț Frăsineanu, Vasile Constantin, Florin Ispas, Laurențiu Roman, Bogdan Geanimu, Paul Medrea, Bogdan Mitru, Andrei Stroe, Sorin Stângă, Alin Gheorghe, Ștefan Marghidan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS