17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii intră în linie dreaptă cu pregătirea din Austria

Gorjenii intră în linie dreaptă cu pregătirea din Austria

Pandurii Târgu Jiu a încheiat cu o victorie seria amicalelor din Austria, trupa lui Petre Grigoraş impunându-se cu 2-1 în partida disputată marți seară, cu Kaposvari Rakoczi (Ungaria). Golurile oltenilor au fost marcate de Marko Momcilovic (’7) şi Deivydas Matulevicius (’14), iar reuşita adversarilor a venit pe final de joc.
La acest meci de verificare, disputat în comuna Jois din Austria, au fost menajaţi Paul Anton şi Cornel Predescu, ambii cu uşoare probleme medicale, dar au revenit în echipă faţă de testul precedent cu Pecsi MFC, Iorga, Shalaj şi Elton da Silva.
Antrenorul gorjenilor, Petre Grigoraş, a folosit următorii jucători: Stanca (’67, Gliwa) – Pleaşcă (’65, Unguruşan), Erico (’72, C. Pîrvulescu), Christou (’72, Negrescu), Momcilovic – Breeveld (’72, S. Pană), Elton (’72, Ciucur), Răduţ (’65, M. Roman) – Iorga (’72, Buleică), Matulevicius, Nicoară (’65, Shalaj).
Rezultatele înregistrate de Pandurii Târgu Jiu în meciurile amicale din această vară: 1-0 cu Gaz Metan Mediaş, 0-0 cu Spartacus (Ungaria), 3-1 cu Velez Mostar (Bosnia), 3-0 cu Pecsi MFC (Ungaria), 2-1 cu Kaposvari Rakoczi (Ungaria).
Gorjenii vor continua să se pregătească în Austria până sâmbătă, când este programată revenirea în țară.
Pandurii Târgu Jiu va debuta în noul an competiţional luni, la ora 18.00, urmând să evolueze în Ardeal, împotriva echipei Gaz Metan Mediaş, într-o partidă contând pentru optimile de finală ale Cupei Ligii.

Stanca: Pandurii este
o echipă de top

La finalul confruntării cu Kaposvari, portarul Răzvan Stanca, titular în toate partidele din Austria, a afirmat că Pandurii nu mai este o echipă oarecare și că trebuie să ia în calcul trofeul Cupei României și cel al Cupei Ligii, pe lângă o clasare pe podium. „A fost un meci destul de dificil, fiindcă a fost ultimul din acest cantonament și s-a acumulat și oboseala, dar și terenul a pus ceva dificultăți, fiind destul de tare. Bine că nu ne-am accidentat și că am câștigat. Amicalele nu reflectă în totalitate ce se va întâmpla și în campionat, dar noi ne pregătim pentru o clasare cât mai bună. Pandurii este acum o echipă de top, nu mai are statutul din urmă cu trei, patru ani, când lupta pentru salvarea de la retrogradare. Obiectivele acestei echipe sunt o clasare pe primele trei locuri și câștigarea Cupei României și chiar și a Ligii. Noi ne dorim să jucăm meci de meci și să câștigăm, apoi vom vedea unde ne vom afla“, a spus portarul Răzvan Stanca, pentru site-ul oficial al pandurilor.
Optimist s-a arătat și Marian Pleașcă, acesta fiind și căpitanul pandurilor la ultimul meci cu ungurii: „Aceste victorii din Austria ne-au dat un moral foarte bun și sperăm să începem campionatul cât mai bine. Amicalul cu Kaposvari a fost un antrenament reușit și mă bucur că am câștigat. Deocamdată suntem bine, să vedem cum o să fim la meciurile oficiale. Avem o echipă destul de bună și cred că putem ajunge din nou în grupele Ligii Europa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS