15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Brazilia s-a calificat în semifinalele CM, dar l-a pierdut pe Neymar (UPDATE)

Fotbal – Brazilia s-a calificat în semifinalele CM, dar l-a pierdut pe Neymar (UPDATE)

\n

Reprezentativa Braziliei s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale, după ce a învins, vineri, la Fortaleza, cu scorul de 2-1 (1-0), selecţionata Columbiei, în sferturile de finală ale competiţiei. Pentru Brazilia au marcat Thiago Silva (‘7) şi David Luiz (’69), iar pentru Columbia a înscris James Rodriguez (’79-penalti).

Brazilia: Julio Cesar – Maicon, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Fernandinho, Paulinho (Hernanes ’86)- Hulk (Ramires ’83), Neymar (Henrique ’88), Oscar – Fred. Selecţioner: Luiz Felipe Scolari.

Columbia: Ospina – Zuniga, Zapata, Yepes, Armero – Sanchez, Guarin, Cuadrado (Quintero ’80), Rodriguez – Ibarbo (Ramos ’46), Gutierrez (Bacca ’70). Selecţioner: Jose Pekerman.

Au arbitrat: Carlos Velasco Carballo (Spania) – Roberto Alonso Fernandez (Spania), Juan Yuste (Spania) – Svein Oddvar Moen (Norvegia).

Cartonaşe galbene: Silva / Rodriguez, Yepes.

În semifinale, Brazilia va întâlni Germania, marţi, la Belo Horizonte.

 

Pentru Neymar s-a încheiat turneul

 

Atacantul brazilian Neymar, care a fost scos pe targă în minutul 88 al meciului cu naţionala Columbiei, a suferit o fractură de vertebră şi nu va mai juca la Cupa Mondială, a declarat medicul echipei Braziliei, Rodrigo Lasmar.

„Testele efectuate au arătat că a suferit o fractură la nivelul celei de-a treia vertebre lombare”, a declarat Rodrigo Lasmar, citat de Mediafax.

Atacantul brazilian Neymar a fost scos pe targă în minutul 88 al meciului cu naţionala Columbiei, de la Fortaleza, fiind transportat la spital pentru teste medicale.

El s-a accidentat la spate, la un duel cu Zuniga şi a rămas întins pe gazon, cu mâinile la ochi, înainte de a fi scos pe targă.

Columbianul Zuniga a declarat după meci că intrarea sa asupra lui Neymar nu a fost ieşită din comun: „Nu am avut niciun moment intenţia să-l accidentez. Asemenea ciocniri se întâmplă în fiecare meci”.

La meciul din semifinale cu Germania, Brazilia nu va putea conta nici pe serviciile căpitanului Thiago Silva, care va fi suspendat.

 

A primit multe încurajări

 

Nefericita accidentare a lui Neymar a fost deplânsă de foarte mulţi dintre componenţii Braziliei şi nu numai, iar cel care a dat startul cuvintelor încurajatoare a fost portarul „Selecao”, Julio Cesar: „Neymar este un copil spectaculos. Nu pot să cred că nu o să joace marţi, în semifinală. Simţim cu toţii o tristeţe imensă. Ştim cât de mult îşi dorea să strălucească la acest Mondial şi cum aducea bucurie tuturor brazilenilor”, a declarat Julio Cesar, completat de autorul celui mai frumos gol al turneului final, David Luiz: „Este un vis pentru noi să jucăm în semifinale, dar suntem puţin trişti că Neymar nu va mai fi prezent pe teren. Este un tip extraordinar, o persoană minunată şi un jucător excepţional. Aduce lucruri frumoase în fotbal. Toţi suntem trişti. Este ca un frate pentru mine. O să încercăm să câştigăm această competiţie pentru Brazilia. Ar fi frumos dacă am câştiga trofeul şi am sărbători alături de Neymar”.

Nici Messi nu a rămas impasibil la accidentarea lui Neymar, jucătorul argentinian a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de încurajare pentru colegul său de la Barcelona: „Neymar, îmi doresc să te recuperezi foarte repede, prietene”.

Şi germanul Mesut Ozil a postat pe contul său de Twitter următorul mesaj: „Neymar, sunt nefericit, fă-te bine repede”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS