17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep a luptat eroic, dar a ratat finala

Simona Halep a luptat eroic, dar a ratat finala

\n

Simona Halep, cap de serie nr. 3, a ratat ieri calificarea istorică în finala turneului de mare șlem de la Wimbledon, fiind învinsă în două seturi de canadianca Eugenie Bouchard (cap de serie 13), scor 7-6(5) 6-2, după ce românca a suferit o accidentare în debutul primului set.
În cazul în care ar fi ajuns în ultimul act pe iarba londoneză, Halep ar fi ocupat de luni locul 2 WTA.
Partida a avut o intensitate foarte ridicată, ambele sportive arătând un joc extrem de agresiv.

Accidentarea i-a afectat jocul

Halep a început mai bine ca în partida precedentă, cu Sabine Liscki, şi a reuşit break-ul în ghemul al treilea al meciului, dar canadianca a replicat imediat şi a câştigat şi ea pe serviciul româncei.
La mingea de rebreak a adversarei, Halep a făcut o entorsă, după ce a alunecat şi piciorul stâng i s-a blocat în teren. Ea a fost nevoită să ceară time out medical, pentru a i se aplica un bandaj la gleznă, apoi a revenit pe teren.
Afectată de dureri, jucătoarea din Constanţa a încercat să scurteze durata schimburilor de mingi. În replică, Bouchard a ales să o plimbe pe româncă pe toată lăţimea terenului. Halep a rezistat ritmului, ajutată fiind şi de lipsa de precizie a loviturilor adversarei (15 greşeli în set). Uşor, uşor, rigiditatea în mişcare a jucătoarei române a scăzut.
Cele două jucătoare
şi-au fructificat serviciul, astfel că s-a ajuns în tie-break. La scorul de 3-2 pentru Halep, unei spectatoare din tribune i s-a făcut rău şi arbitrul Kader Mouni a oprit meciul şi a cerut asistenţa organizatorilor. Partida a fost reluată după câteva minute.
Halep a condus cu 4-2, Bouchard a întors scorul la 6-4 în favoarea ei şi apoi a închis setul cu 7-5 în tie-break, după 60 de minute.
Şi setul al doilea a început cu două ghemuri în care ambele sportive şi-au câştigat serviciul. Însă jocul canadiencei a crescut în precizie, astfel că ea a obţinut break-ul la 1-1, apoi a dus scorul la 3-1. Ezitantă la serviciu în continuare, Simona Halep a cedat încă un break, iar Bouchard a ajuns la scorul de 5-1. Jucătoarea născută la Montreal a ratat trei mingi de meci pe serviciul româncei, a mai irosit încă două pe propriul serviciu, dar a fructificat-o pe a şasea, şi a câştigat setul, cu 6-2, şi meciul după o oră şi 34 de minute.

Năstase: Îi trebuie
un trofeu

Fostul mare tenisman Ilie Năstase a comentat rezultatul meciului dintre Halep și Bouchard și a spus că jucătoarea noastră are nevoie să câștige un turneu de mare șlem. „Nu ne putem consola cu această semifinală de Wimbledon. Mi se pare puțin. Asta o fac doar spectatorii, nu și jucătorii. Pentru ei contează trofeele. E important să câștige și ea un turneu de mare şlem. Nu mai contează pe ce loc va termina anul: e foarte bun locul 3, dacă va trece pe doi e și mai bine“, a spus Năstase la sport.ro.
În finală, prima de mare şlem din cariera ei, Eugenie Bouchard va juca, mâine, împotriva sportivei cehe Petra Kvitova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6, care a învins-o ieri în semifinale pe conaționala Lucie Safarova, cu 7-6, 6-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS