13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Jerry este ok pentru ce oferă Craiova acum“

„Jerry este ok pentru ce oferă Craiova acum“

Antrenorul care a reușit să scoată echipa CS Universitatea Craiova din impas după evoluția slabă din debutul sezonului trecut al Ligii a II-a și să o propulseze pe prima poziție a clasamentului, Ovidiu Stângă, a vorbit ieri, pentru GdS, despre ultimele evenimente petrecute la gruparea din Bănie. „Olandezul“ a afirmat că promovarea a fost un lucru firesc și crede că CSU, cu toate că a făcut multe schimbări la echipă, poate avea parte de un campionat liniștit în Liga I dacă are susținerea publicului. Legat de venirea colegului său de generație la timonă, Stângă a spus că Jerry Gane este un antrenor tânâr și valoros, care trebuie sprijinit.
GdS: Salut Ovi, putem vorbi de fotbal ținând cont că lucrurile s-au liniștit acum?
Ovidiu Stângă: Sigur, cu multă plăcere.
GdS: Voiam să te întreb cum ai văzut finalul campionatului din Liga a II-a? Ți-a fost vreun pic teamă că CSU nu va promova?
O.S.: Nu am văzut meciurile, am citit doar ce ați scris voi, presa, și mi-e greu să-mi dau cu părerea. În orice caz, promovarea era un lucru ușor de realizat uitându-ne la ceea ce s-a întâmplat în seria noastră. Eu zic că promovarea nu a fost o prioritate. Din punctul meu de vedere, trebuia să se facă un nucleu de echipă și să se stabilească exact ce e de făcut pentru viitorul apropiat.
GdS: Întorcându-ne puțin în timp, a surprins pe multă lume plecarea ta și sunt mulți care au plâns după tine.
O.S.: Mă rog… Sunt multe de discutat pe tema asta. Pozitiv a fost faptul că echipa a promovat, iar eu am învățat din ceea ce s-a întâmplat acolo. S-au petrecut niște lucruri care mă vor ajuta pe viitor, a fost o experiență bună și, nu în ultimul rând, pot spune că mi-a făcut plăcere să lucrez în acea conjunctură.
GdS: O altă surpriză s-a petrecut la finalul campionatului: plecarea lui Gabi Balint după ce s-a realizat promovarea. Cum comentezi?
O.S.: Nu știu, mi-e greu să am o părere. Se pot comenta multe, dar odată ce nu ești acolo, implicat 100%, nu e indicat să o faci.

Evitarea retrogradării, ușor
de realizat

GdS: S-a stabilit programul Ligii I, începem cu Pandurii, mergem la Steaua, iar în primul joc din Cupa Ligii jucăm în Giulești, cu Rapidul. Cum vezi acest debut de an competițional? Ar fi fost mai bine să începem cu echipe mai slab cotate?
O.S.: Nu. Este un început bun ca și adversari, dar dacă ai un start slab va fi greu să-ți revii, uitându-ne că îți rămâne să joci apoi partide importante și cu celelalte echipe. Dar trebuie să joci cu gândul că poți obține rezultate importante încă de la început. Trebuie profitat de fiecare meci în parte. În orice caz, este o cu totul altă luptă acum față de ce a fost, pentru că trebuie să eviți retrogradarea în primul an, ceea ce eu cred că este un lucru ușor de realizat.
GdS: Totuși, vor pica șase echipe…
O.S.: Pică, dar una e să fii în ultimele șase și alta e să joci ca să fii în primele două. Într-adevăr, trebuie să păstrăm proporțiile, pentru că și Liga I este mult mai puternică decât Liga a II-a, dar, dacă pierzi două, trei meciuri la rând, asta nu înseamnă că ți-ai ratat obiectivul. Pe când în divizia B, dacă intrai într-o serie neagră, exista riscul să nu-ți mai atingi țelul. Așa se întâmplă și când lupți pentru titlu.
GdS: Vorbeai mai devreme de crearea unui lot bun pentru Liga I. Iată că, odată cu promovarea, au plecat foarte mulți dintre jucători și au venit alții. Ar putea juca omogenitatea un rol important în debutul campionatului?
O.S.: Nu știu, depinde foarte mult de cum gestionează grupul fiecare moment în parte, pentru că el este cel care dă forța echipei. Sunt lucruri pozitive că au venit jucători noi, sunt și aspecte negative, pentru că nu se cunosc, și o dată ce se fac foarte multe schimbări înseamnă că nu s-au luat cele mai bune decizii în trecut, ceea ce nu este bine. Dar, eu știu, România în acest moment nu oferă foarte multe posibilități pentru a face ceea ce ține profesional 100% de fotbal.

„Gane cred că poate să ia decizii bune”

GdS: Ce zici de venirea lui Jerry Gane la echipă?
O.S.: Jerry este un antrenor tânăr, cu calități, și din punctul meu de vedere este ok pentru ce oferă Craiova acum, pentru că el vine cu metode noi, cunoaște foarte bine publicul craiovean și ce înseamnă fotbalul în Bănie. Trebuie sprijinit! Suporterii trebuie să fie alături de el, pentru că odată ce îi sari în cap și îi cer socoteală la primul eșec, acest lucru nu duce la nimic bun pentru echipă.
GdS: Ce sfat i-ai da lui Jerry ținând cont că tu știi ce înseamnă CSU?
O.S.: E greu de spus în două cuvinte. Sunt multe de discutat, multe de așezat, dar el, fiind implicat în totalitate, și foarte aproape de grup și de conducere, cred că poate să ia decizii bune.
GdS: În ceea ce te privește, la sfârșitul săptămânii viitoare ai spus că revii din Olanda. E posibil să fii cooptat în conducere, pentru că în momentul ăsta clubul craiovean nu are un președinte? Sau te axezi să antrenezi una dintre naționalele României, pentru că am înțeles că ți-ai depus CV-ul la FRF…
O.S.: Nu știu, este devreme să vorbim despre asta. Eu sunt în căutări și este posibil orice, dar un lucru este clar: acolo unde mă voi duce încerc să ofer fotbalului un plus de calitate.
GdS: La națională vizezi o categorie anume?
O.S.: Nu am preferințe. Aștept să port o discuție cu cei de la FRF, să văd dacă voi fi cooptat. O să mă lămuresc ce se poate face acolo și, dacă au încredere în mine, mă voi dedica total.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS