17 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal – Craiovenii, mulţumiţi de ei în Slovenia

Fotbal – Craiovenii, mulţumiţi de ei în Slovenia

Rezultatele înregistrate în cantonamentul din Slovenia, coroborate cu pregătirea efectuată până acum la Dravograd, i-au dat multă încredere atacantului Costin Curelea în privinţa viitoarelor confruntări din Liga I. Fotbalistul CS Universităţii Craiova consideră că primul fluier din noul an competiţional echipa va arăta foarte bine şi va face tot posibilul să contabilizeze cât mai multe puncte. Redăm integral interviul acordat site-lui oficial al clubului după victoria înregistrată ieri, scor 1-0, în faţa formaţiei Slaven Belupo.

– Costin, al treilea meci din stagiul sloven: 1-0 cu Slaven Belupo. Cum a fost jocul?

– Am întâlnit o echipă agresivă, cum e şi spiritul croaţilor. Important pentru noi este că am câştigat şi a fost un meci foarte bun în acest moment al pregătirii.

– Cât contează rezultatele în aceste meciuri de verificare, pentru voi, pentru moralul echipei?

– Nu foarte mult, cel mai important este să ne facem jocul, să alergăm, să ne antrenăm bine, dar este cu atât mai bine cu cât câştigăm. Contează bineînţeles şi la moral.

– În precedenta partidă ai marcat două goluri. A fost mai slabă Celje sau ai avut tu mai mult fler?

– Cred că toţi am fost un pic mai proapeţi meciul trecut, acum s-a resimţit o uşoară oboseală. Dar şi echipa pe care astăzi am întâlnit-o a fost mai agresivă şi un pic mai bună comparativ cu Celje.

– Cum anticipezi că va fi debutul acestui sezon?

– Am văzut că avem un început destul de greu. Meci cu Rapid, apoi cu Steaua în Cupa Ligii. În campionat Pandurii, iar Steaua. E important să începem bine, să câştigăm mai ales acasă şi asta ne va da încredere pentru viitor.

– Consideri că echipa este pregătită în acest moment pentru startul de sezon sau mai e nevoie de acumulări?

– Mai avem încă puţin de acumulat, mai sunt două meciuri amicale în acest stagiu de pregătire şi cred că vom fi gata. La momentul începerii campionatului vom fi în formă maximă.

 

Jerry Gane: Am văzut lucrurile pe care le-am antrenat

 

De optimism „suferă” şi antrenorul Jerry Gane, care a afirmat, pentru csuc.ro, că este încântat de modul în care au răspuns Velcovici, Dănănae, Pleşan şi colegii lor în partida cu Slaven Belupo.

– Domnule Gane, o nouă victorie în stagiul sloven.

– A fost iarăşi un meci foarte bun, nu numai că am câştigat, dar ne-am creat foarte multe ocazii. De data asta nu am mai primit goluri, aşa cum s-a întâmplat la precedentul joc. Am avut un ritm bun, şi în ceea ce priveşte prospeţimea fizică şi în ceea ce înseamnă rapiditatea pe faza de atac. Sunt mulţumit şi de cei care au jucat în prima repriză şi de cei care au intrat în partea a doua. Per-ansamblu a fost un joc de pregătire foarte bun pentru acest moment.

– Aveţi vreun remarcat anume pentru acest joc?

Toţi s-au implicat foarte bine. Inclusiv cei care au avut carenţe în pregătirea fizică, şi aici mă refer la Madson, la Kay, şi ei au fost pe plus.

– Spuneaţi că nu puneţi accent pe rezultate în aceste meciuri de verificare. Dar iată că se leagă victoriile în această perioadă?

– Nu plec cu gândul de a câştiga cu orice preţ, mă interesează foarte mult jocul. Mă interesează ca relaţiile de joc să funcţioneze în multe aspecte, când adversarul ne pune probleme. Să nu suferim şi să ajungem la poarta adversă chiar pe presiunea adversarului. Şi acum am văzut lucrurile pe care le-am antrenat în aceste două săptămâni, şi le vom continua în şedinţele de pregătire viitoare. Iar rezultatul dacă e pozitiv este cu atât mai bine pentru perioada asta, pentru că ne dă încredere.

– Puteţi să ne daţi un procentaj, la ce nivel se află echipa la acest moment?

– Nu, mă abţin să spun. Pentru că au trecut doar două săptămâni şi jumătate. Suntem în creştere şi e de ajuns pentru acest moment. Mai avem până începem campioantul. Oricum, nu pregătim numai o etapă, ci tot sezonul.

– Ce va urma în pregătirea echipei?

– Vineri (astăzi – n.r.) avem programat un singur antrenament, băieţii merită relaxare după-amiază. Sâmbătă vom avea două antrenamente, iar duminică vom avea jocul cu Olimpija Ljubliana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS