14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportConstantina Diță nu a vrut să-și facă retragerea în America

Constantina Diță nu a vrut să-și facă retragerea în America

Maratonista gorjeană Constantina Diță, de 44 de ani, a anunțat ieri că se va retrage din activitate la finalul acestui an.
Campioana olimpică a decis să facă acest lucru în România, cu prilejul Maratonului Internațional București (4-5 octombrie), competiție a cărei ambasadoare este. Pușa, așa cum este alintată de apropiați sportiva născută în comuna gorjeană Turburea, a declarat că a primit numeroase oferte de a-și face retragerea în America, acolo unde este stabilită de mai bine de un deceniu, dar a renunțat.
„Am ales Maratonul Internaţional Bucureşti, pentru că este cel mai important din România. De multe ori am fost invitată să particip, dar nu am putut veni din cauza altor evenimente. Îmi face plăcere să revin acasă, să alerg la acest maraton. M-am gândit să-mi fac retragerea acasă chiar dacă am primit propunerea de a o face şi în Statele Unite, unde m-am stabilit, dar am refuzat“, a declarat într-o conferință de presă Constantina Diţă, care a precizat însă că nu va concura la proba de maraton din cauza faptului că nu mai face antrenamente de mai multă vreme.
Cea mai frumoasă amintire din cariera Constantinei Diță este de la maratonul de la Londra. „Maratonul de la Londra a fost cel mai frumos la care am participat. Sunt mulţi oameni entuziaşti pe traseu, care îţi dau putere“, a afirmat fosta campioană olimpică de la JO de la Beijing, care deţine în prezent recordurile naţionale la probele de 20 km alergare pe şosea, semimaraton şi maraton. În 2008, alergătoarea cucerea titlul olimpic la vârsta de 38 de ani, devenind cea mai vârstnică medaliată cu aur din istoria maratonului olimpic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS