20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU caută juniorul de „aur“

CSU caută juniorul de „aur“

\n

Conducerea CS Universitatea Craiova nu a glumit atunci când a spus că vrea să creeze unul dintre cele mai tari centre de juniori din țară și drept dovadă stau selecțiile începute săptămâna trecută la copii născuți în 1997, 1998, 1999, 2000, 2001 și 2002. La aceste trialuri, care au debutat pe stadionul „Electro“ și s-au „mutat“ pe „Petre Deselnicu“, au participat majoritatea tinerilor legitimați la cluburile din Craiova și din împrejurimi, dar și din afara Olteniei, aceștia fiind „ochiți“ mai de mult timp de scouterii grupării alb-albastre. Comisia de analiză a cuprins, pe lângă scouterii de la Craiova Maxima, foarte mulți antrenori și asta pentru că există o înțelegere verbală între CSU și conducătorii școlilor de fotbal craiovene ca produsele acestora să ajungă în curtea prim divizionarei.

Zamfir: Facem o selecție specială

Directorul tehnic al centrului de copii și juniori al CSU, Nicolae Zamfir, a explicat întreg procesul de selecție și a punctat că astăzi se va trage linie, dar că numele celor care au convins nu vor fi făcute public decât atunci când vor semna contracte cu gruparea alb-albastră. „Facem o selecție specială pentru acest club, care se dorește în elita fotbalului românesc. Având în vedere că suntem două unități frățești, CSU și CSJ Știința U Craiova, și a mai venit alături și Viitorul Știința Craiova cu antrenorii săi, pentru că se dorește ca toate școlile formative din oraș să lucreze pentru CSU, au fost foarte mulți tehnicieni pe margine. Au participat și antrenori din care noi preconizăm să facem un staff select, de valoare, și cei șase scouteri ai clubului nostru: Gheorghiță Geolgău, Nae Ungureanu, Nicolae Negrilă, Nae Tilihoi, Costică Donose și Aurică Beldeanu. Ați văzut mulți tehnicieni pe margine și pentru că noi am vrut ca fiecare post să fie monitorizat cum trebuie, de o persoană avizată, de specialitate. Portarii au fost urmăriți de antrenorii cu portarii, fundașii de foști fundași, acum antrenori, și tot așa. Ne-am împărțit munca și cred că în acest sistem eficiența este foarte mare“, a spus Țâcă Zamfir, pentru GdS. „Astăzi (ieri – n.r.) se trage linie pe partea tehnică, iar mâine (astăzi – n.r.) mai dăm câteva probe fizice, asta ca să ne facem o imagine asupra pregătirii și potențialului fiecăruia din cei pe care îi dorim în clubul nostru. Noi ne-am fixat atenția pe un grup măricel de juniori, dar momentan nu pot spune prea multe, pentru că urmează discuțiile cu cluburile de la care provin. Vom face public numele juniorilor doar atunci când îi vom achiziționa“, a completat profesorul Zamfir.

Tilihoi: Rămân doar cei care într-adevăr merită

Experiența dobândită de-a lungul timpului i-a determinat pe componenții Craiovei Maxima să fie foarte precauți în privința alegerii juniorilor, scouterul Nicolae Tilihoi punctând că vor fi cooptați la CSU doar copii care prezintă cu adevărat valențe de fotbaliști. „Nivelul copiilor ăstora îl cam știam, dar am decis că e mai bine să-i vedem la lucru în cadrul acestor selecții, pentru ca fiecare să beneficieze de șansă și să ne convingă. Am văzut câțiva copii buni și foarte buni, dar vă garantez că selecția e foarte dură. Rămân doar cei care într-adevăr merită, nu piloșii sau mai știu eu ce. Dacă este cu 10% peste ce avem deja în curte, atunci ne interesează acel copil. Dacă nu, n-are rost să pierdem timpul. În cinci-șase ani nu trebuie să mai cumpărăm jucători, ci să ne bazăm pe cei de la centrul nostru“, a punctat Nae Tilihoi, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS