13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Maximii“ salută revenirea Rapidului în Liga I

„Maximii“ salută revenirea Rapidului în Liga I

Scăpată de orice emoții cu privire la prezența pe prima scenă a țării, CS Universitatea Craiova și-a aflat ieri și prima adversară din noul an competițional. Trupa lui Jerry Gane va debuta pe 16 iulie în turul preliminar al Cupei Ligii în compania Rapidului, la București, în urma unui verdict luat ieri-dimineață de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, nu la Pitești, cu Clinceniul, așa cum anunțase inițial FRF.
„Rapid a câștigat la TAS licența pentru Liga I și va face parte dintre cele 18 competitoare ale Campionatului Național Liga I – sezonul 2014 – 2015. Liga Profesionistă de Fotbal este bucuroasă de acest fapt, fiind convinsă că valoarea campionatului va crește odată cu această revenire a unui club de tradiție pe prima scenă a fotbalului românesc“, se arată într-un comunicat al LPF.
Clubul de sub Podul Grant, aflat în insolvență, a ocupat locul doi în seria I a Ligii a II-a, dar nu a primit licența pentru primul eşalon, astfel că giuleștenii au făcut apel la TAS, ultima instanță, care le-a deschis drumul spre Liga I și, mai mult, a pedepsit FRF, amendând-o cu 12.000 de franci elveţieni.
Rușinea federației nu a rămas fără urmări, președintele Răzvan Burleanu anunțând că „toţi membrii Comisiei de Apel de la licenţiere vor fi schimbaţi“.

Tilihoi: Mă bucur pentru giuleșteni

Foștii componenți ai Craiovei Maxima, Gheorghiță Geolgău și Nae Tilihoi, sunt de părere că fotbalul românesc va crește în valoare prin promovările echipelor CS Universitatea și FC Rapid, grupări cu mulți suporteri în spate.
„Eu mă bucur pentru revenirea Rapidului, pentru că este o echipă de tradiție. Să nu uităm că Nelu Oblemenco a jucat la ei, după a venit la noi și bine a făcut… Este un club la care eu țin, mai ales că și taică-meu a fost CFR-ist. Pentru noi este primul adversar din Cupa Ligii și vom încerca să-l batem. Este îmbucurător că va evolua pe prima scenă încă o echipă cu un public frumos, cu tradiție. Nu vreau să mă pronunț asupra mariajului dintre Clinceni și Pitești, sunt problemele lor, dar Rapidul chiar își merită locul din Liga I. La Rapid, ca și la noi, se dorește construirea unui nou stadion. Atât Rapidul, cât și Craiova sunt echipe de tradiție, cu suporteri foarte frumoși“, a spus directorul general al CSU, Gheorghiță Geolgău, pentru GdS.
„Sâmbătă, am fost la Adunarea Generală și pot spune că, în ciuda faptului că nu am avut emoții, m-am bucurat foarte mult de primirea afilierii. După ședință vorbeam cu Geolgău, Negrilă, Ungureanu și Beldeanu despre Rapid și ziceam «ce-ar fi să intre și Rapidul acum în Liga I». Nu credeam că se va întâmpla asta, dar mă bucur pentru giuleșteni, pentru că sunt niște suporteri pătimași acolo, așa cum sunt și la noi, iar fotbalul românesc a dus lipsă de spectatori în ultimul timp. Au fost echipe care au jucat cu 50 de persoane în tribune. Păi, la Rapid – Craiova, pe 16 iulie, o să vedeți ce atmosferă frumoasă o să fie. Abia aștept meciul“, a spus scouterul CSU, Nae Tilihoi, pentru GdS.

Bucuroși și „slovenii“

Aflat în Slovenia, în cantonamentul de la Dravograd, directorul executiv al CSU Craiova, Felix Grigore, s-a bucurat de vestea revenirii Rapidului în Liga I, fiind convins că derbiul din Cupa Ligii ar putea stârni un interes major televiziunilor. „Eram pregătiţi să întâlnim oricare dintre echipe pe 16 iulie, dar, dacă Tribunalul de la Lausanne a decis să acorde licenţa Rapidului, vom juca cu ei. Noi ne bucurăm pentru că Rapid va fi în Liga I alături de noi, este o echipă de tradiţie. În plus, când păşeşti pe Giuleşti te simţi fotbalist sau conducător adevărat. Rapid – CS Universitatea, un meci cu suporteri frumoşi de ambele părţi, este interesant pentru toată lumea, inclusiv pentru televiziuni“, a comentat directorul executiv al CSU, Felix Grigore, pentru csuc.ro.

Amical cu NK Celje

Până la jocul cu Rapid, din Cupa Ligii, CS Universitatea Craiova se pregătește de un nou test la Dravograd. Trupa lui Jerry Gane va susține astăzi, de la ora 18.00, al doilea joc amical din cadrul turneului de pregătire din Slovenia, adversară fiind NK Celje. În primul test din cantonamentul premergător sezonului 2014/2015 al Ligii I, Mihăiță Pleșan și colegii săi au remizat, scor 2-2, cu Vardar Skopje. Alb-albaștrii mai au în program alte două teste: cu Slaven Belupo (3 iulie) și Olimpia Ljubliana (6 iulie). Se caută un adversar și pentru 9 iulie, pe 10 iulie delegația craioveană urmând să revină în Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS