11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIonuţ Drăguşin: „Acceptam salariu mai mic dacă era un proiect solid“

Ionuţ Drăguşin: „Acceptam salariu mai mic dacă era un proiect solid“

Cel mai înalt baschetbalist din România a explicat de ce a preferat să joace la Steaua București și să nu mai continue la SCM-U Craiova.

Veștile dinspre echipa masculină de baschet SCM-U Craiova încep să apară, dar nu în sensul dorit. Adică, nu vorbim despre anunțul sosirii unor jucători, ci aflăm de la alte echipe din țară că au luat jucători de la formația din Bănie.
Steaua CSM Eximbank București, echipă care anul trecut nu a prins play-off-ul, a anunțat cu mândrie că l-a achiziționat pe pivotul naționalei României, Ionuț Drăgușin.
După două sezoane petrecute la Craiova, unde devenise unul dintre cei mai populari sportivi din oraș, Drăgușin a ales să evolueze în Capitală.
Cel mai înalt baschetbalist din România, care măsoară 2,21 metri, a vorbit ieri, pentru GdS, despre decizia luată. Baschetbalistul, care în campionatul trecut a jucat doar cinci meciuri, după ce s-a accidentat în presezon și a avut nevoie de intervenție chirurgicală, a punctat că nu a pus pe primul loc partea financiară, ci a fost interesat să joace la o echipă unde se poate face performanță. „Am spus-o mereu că doresc să joc la o echipă unde este un proiect pe termen lung și unde se dorește performanță. La Craiova acum sunt probleme, în sensul că s-a micșorat bugetul. Nu mă refer la faptul că ar fi bani mai puțini pentru contractul meu, spre exemplu. Aș fi renunțat și la 30 la sută din sumă dacă mi se cerea, dar dacă era un proiect solid, de a face o echipă valoroasă. Eu consider că sezonul trecut rezultatele au fost bune, dacă comparăm bugetul cu al unor echipe care, spre exemplu, nu au intrat în play-off, cum ar fi Steaua. Am avut jumătate din banii lor, iar acum când toți și-au mărit bugetul, la SCM-U scade. Anul trecut am încercat să facem performanță cu acei bani. Am reușit, dar nu o să meargă la infinit așa. În acest ritm, conducerea trebuie să știe că sub nici o formă nu se poate face performanță!“, a spus Drăgușin.
Jucătorul simte că acum, după ce echipa de fotbal CS Universitatea Craiova a promovat în prima ligă, atenția autorităților și a suporterilor se va îndrepta către ea, iar interesul pentru echipele de sală va scădea.

I-ar fi plăcut
să lucreze din nou
cu Mandic

Pivotul regretă că nu va continua la Craiova, oraș despre care spune că este a doua sa casă și unde ar fi putut fi antrenat din nou de Andelko Mandic, pe care îl consideră „unul dintre cei mai buni tehnicieni“. „Îi urez succes și lui Mandic, și lui Marius Toma să realizeze sezonul acesta cel mai mare rezultat din istorie. M-a simțit minunat la Craiova, am realizat lucruri frumoase și aș reveni oricând“, a completat baschetbalistul de 29 de ani.
Ionuț ar fi trebuit să participe alături de naționala României la un turneu de calificare, dar a găsit înțelegere să nu fie luat la lot. „Am transmis celor de la Federație decizia mea și m-au înțeles. Eu trebuie să fac pregătire aparte pentru sezonul viitor“, a explicat jucătorul.

Mândru de copiii
de la academie

În urmă cu câteva luni, Ionuț Drăgușin și-a deschis un club de baschet juvenil la Craiova, care îi poartă numele. Jucătorul se mândrește cu faptul că la prima lor competiție oficială, micuții baschetbaliști s-au clasat pe locul 41 la Campionatul Național de BabyBaschet de la Craiova, fiind cel mai bine plasat club din Oltenia la un turneu cu 79 de participante. „Sunt foarte mândru de ei. Se antrenează de câteva luni și la prima lor competiție oficială au luat locul 41, fiind primul club din Oltenia din clasament. Le mulțumesc și profesoarelor Janina Ninu, Irina Moțățeanu și doamnei Iliana Ionescu. Munca lor s-a reflectat într-un rezultat onorabil. Voi continua acest proiect la Craiova“, a spus pivotul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS