15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPană: Cei de la SCM nu și-au propus nimic concret

Pană: Cei de la SCM nu și-au propus nimic concret

Activitatea de la SCM Craiova, club finanțat de municipalitate, a intrat sub lupa consilierilor locali. Directorul Victor Lazarciuc a trimis raportul de activitate solicitat luna trecută de consilierul Ionel Pană, dar acesta din urmă și-a exprimat, în ședința CL de ieri, nemulțumirea despre ce a găsit în acea informare.
Mai exact, și-ar fi dorit să fie trecut concret ce obiective au cele cinci echipe prim-divizionare din club, nu doar o simplă înșiruire de evenimente și câteva cifre. „Așteptările mele erau altele. S-a făcut o informare, o înșiruire de date la care s-au adăugat inserări din bugetele altor echipe din țară. Nu mă interesează raportul, ci activitatea. Nu voiam un istoric a ceea ce s-a întâmplat la handbal, cu vestita antrenoare, cu pierderea meciurilor cu 10-0, un lucru unic în istoria sportului craiovean, terminând cu modul în care s-au abordat unele jocuri ale echipelor în final de sezon, adică acel noncombat. Vrem solicitări clare pe secții. Menținem cinci, șapte sau 20 de echipe, cum continuăm și care va fi performanța. Conducerea clubului și Consiliul de Administrație trebuie să știe ce ne cer. Noi suntem factor de decizie, nu facem analize. Practic, nu și-au propus nimic concret. E un tabel cu necesarul de buget, o abordare neprofesionistă din punct de vedere al unui manager de sport“, a spus Pană.

Genoiu a promis completări în raport

În replică, viceprimarul Mihai Genoiu a spus că directorul SCM, Victor Lazarciuc, va completa raportul mai în amănunt.
Cei doi reprezentanți ai municipalității au ajuns la un consens în ceea ce privește neconcordanța între anul financiar și anul competițional. „Există un decalaj. În luna februarie noi aprobăm un buget pentru SCM. Acum sunt secții care consideră că nu au resurse financiare și nu știu ce să facă. Noi, la Consiliul Local, ar trebui să lucrăm la problemele mari, de strategie, iar aceste probleme curente să fie rezolvate de cei de la club și de reprezentanții din Consiliul de Administrație“, a menționat Pană. „Anul fiscal sportiv nu corespunde cu cel bugetar. Odată încheiate niște contracte au repercusiuni în anul următor. În 2013, a fost un buget mai mare, acum, fiind unul mai mic, e absolut normal să se întâmple ce s-a întâmplat, să nu ajungă banii.
Consilierul local Pană, nelipsit de la meciurile din Sala Polivalentă, a acuzat lipsa de devotament arătată de unii jucători de la SCM, mai ales la finalul sezonului. „Nu vreau să mai asist la meciuri în care un jucător nu evoluează la potențial maxim pentru că nu are bonificații. Văd că s-a diminuat acel spirit de a lupta pentru culorile clubului. Nu sunt de acord cu această concepție“, a conchis Pană.
În replică, viceprimarul Mihai Genoiu a explicat cauzele care au dus la rezultate mai slabe, însă a respins categoric acuzațiile de noncombat ale unor jucători. „Performanțele sunt mult mai bune decât rezultatele altor echipe din țară, proporțional cu bugetul alocat. Ca eficiență am lucrat foarte bine. În privința non-combatului nu sunt de acord. Grila care s-a stabilit prevede o cotă specială pentru a cointeresa jucătorul să lupte pentru performanță până în ultima clipă“, a declarat Mihai Genoiu, în ședința Consiliului Local Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS