19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenis: Begu şi Halep, în turul doi

Tenis: Begu şi Halep, în turul doi

\n

Simona Halep şi Irina Begu sunt reprezentantele României rămase în cursă pe tabloul de simplu al turneului pe iarbă de la Wimbledon. Halep va juca în manşa a doua cu Lesia Tsurenko (170 WTA), iar Begu o va întâlni pe Andrea Petkovic (favorita 20). 

Irina Begu este prima reprezentantă a României care a obținut calificarea în turul II la Wimbledon în acest an, după ce a trecut ieri în runda inaugurală de Virginie Razzano, scor 1-6, 6-4, 7-5. Acesta este cel mai bun rezultat din carieră pentru Irina Begu, care, aflată la a 4-a participare la Wimbledon, a reuşit pentru prima dată să se califice în turul II.
În meciul următor, românca o va întâlni pe nemțoaica Andrea Petkovic (locul 20 WTA), recent eliminată de Simona Halep în semifinale la Roland Garros.
Simona Halep, cap de serie numărul 3, s-a calificat fără emoții în turul al doilea după ce a trecut, cu scorul de 6-2, 6-2, de Teliana Pereira (locul 91 WTA), după o oră şi cinci minute.
Constănțeanca, favorita numărul 3 a turneului, a fost mulţumită de prestaţia sa din partida cu brazilianca Pereira. „Este un start bun. Am fost agresivă şi am controlat jocul. Am făcut un meci bun şi am servit foarte bine. A fost puţin dificil să joc din cauza vântului. Mingea zbura diferit, dar am administrat bine această situaţie. Voi da tot ce am mai bun pentru a ajunge câte mai departe la Wimbledon”, a afirmat Simona Halep, conform DigiSport.
În turul doi, Halep o va întâlni, cel mai probabil mâine, pe Lesia Ţurenko (Ucraina), jucătoare venită din calificări şi locul 170 WTA.
Halep şi Ţurenko s-au întâlnit de trei ori în carieră, de fiecare dată victoria revenindu-i româncei. Ultima întâlnire dintre cele două a avut loc în 2013, în calificările de la Hertogenbosch, şi s-a încheiat cu scorul de 6-3, 6-1.
Pentru accederea în turul secund la Wimbledon, Simona Halep va primi 70 de puncte WTA şi un cec în valoare de 43.000 de lire sterline.

Mitu, Cîrstea și Cadanțu, eliminate

Prima jucătoare din țara noastră care a încheiat partida de ieri a fost Andreea Mitu. Jucătoarea clasată pe locul 214 WTA a fost învinsă în două seturi de Agnieszka Radwanska, finalista din 2012. Partida fusese întreruptă în cursul serii de luni, din cauza ploii, atunci când Mitu era condusă cu 2-4 în primul set. După reluarea confruntării, românca a mai reușit să își adjudece un singur game, cedând cu 6-2, 6-1. A fost prima participare a tinerei de 22 de ani pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, ceea ce a însemnat un vis împlinit pentru Mitu.
Alte două românce au părăsit ieri competiția, încă din primul tur. Sorana Cîrstea a fost învinsă de americanca Victoria Duval (SUA, locul 114 WTA), scor 4-6, 6-3, 1-6. Fără meciuri disputate în ultimele săptămîni din cauza unor probleme la umărul drept, românca a avut un început şovăitor de meci, pierzînd primul set cu 6-4. A echilibrat cu un 6-3 în al doilea, dar n-a mai rezistat în decisiv, cedând cu 1-6.
Partida a durat aproape o oră şi 40 de minute. Cîrstea va primi un cec în valoare de 27.000 de lire sterline şi 10 puncte WTA pentru participarea pe tabloul principal la All England Club. Alexandra Cadanţu (83 WTA) a fost depășită de Camila Giorgi (Italia, 39 WTA), scor 1-6, 6-7.
Luni, Victor Hănescu și Monica Niculescu au fost eliminați.

A 700-a victorie pentru Nadal

Rafael Nadal a revenit victorios pe iarba londoneză, dar a trebuit să depăşească un obstacol dur în turul întâi, pe slovacul Martin Klizan. Ibericul, care vine la Wimbledon după ce a cucerit al 9-lea titlu la Roland Garros şi după ce a pierdut repede la Halle, a cedat primul set, 4-6, dar le-a câştigat pe următoarele trei cu acelaşi scor, 6-3. A fost a 700-a izbândă din cariera sa, una care-i aduce o întâlnire în runda secundă cu Lukas Rosol, cel care îl elimina în 2012 în aceeaşi fază.
Septuplul campion de la Wimbledon Roger Federer l-a învins ieri pe italianul Paolo Lorenzi: 6-1, 6-1, 6-3.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS