16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportA alergat cu adidașii rupți prin munți, dar a urcat pe podium

A alergat cu adidașii rupți prin munți, dar a urcat pe podium

\n

Membrii Craiova Running Club au participat în weekend la un concurs de alergare montană (skirunning), Retezat Trail Race, la Cheile Buții. Participanții, 330 la număr, au avut de parcurs un traseu foarte dur, de 28 de kilometri, cu diferență de altitudine de 2.500 de metri, iar craiovenii au terminat concursul cu rezultate bune. Cursa a fost frumoasă și plină de peripeții, iar doi dintre sportivii Craiova Running Club pot fi considerați eroii întrecerii. O poveste comparabilă cu a vestitei pagaie a lui Patzaichin a trăit Alina Nițuleasa, căreia i s-a rupt un adidas la kilometrul 18, din cauza traseului dur, ea alergând următorii zece kilometri aproape desculță prin munți. Când mai avea puțin până la final, alergătoarea de la CSM Craiova a primit de la un voluntar o pereche de încălțări și a încheiat cursa cu bine, pe locul trei la categoria de vârstă sub 35 de ani și pe locul patru la feminin general.
„Aș fi putut alerga mult mai bine, dar nu am avut încălțările adecvate pentru această cursă. După ce mi s-au rupt, mă agățam de toate stâncile. În plus, această cursă a fost mai mult de cățărare, ceva nou pentru mine. Spre finalul cursei am primit o pereche de adidași de la un voluntar, dar erau mărimea 41, iar eu port 39“, a povestit ieri Alina Nițuleasa, pentru GdS. Alergătoarea din Bănie a obținut săptămâna trecută medalie de aur la Campionatul Balcanic de Alergare Montană, cu echipa României.
Revenind la Retezat Trail Race, Yolanda Ruiz Pino, tânăra profesoară din Spania care predă la Colegiul „Carol I“ din Bănie și care este specializată pe alergare montană, a ocupat locul întâi la categoria sa de vârstă, peste 35 de ani, și a ocupat locul trei la feminin. Grupul Craiova Running Club a avut și un reprezentant minor, Daiana Popa, elevă în clasa a treia la Școala „Sfântul Gheorghe“, care a terminat cu bine cursa scurtă de șapte kilometri. Și Marian Gîrjanu, veteranul clubului, a terminat cu bine cursa, dând dovadă de o ambiție ieșită din comun.
Ionuț Zinca, de la CS Universitatea Craiova, cel mai bun alergător montan din România, a câștigat fără probleme proba masculină. Ionuț a stabilit noul record al cursei, 3 ore și 7 minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS