25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCSO Filiași vrea promovarea în Liga a III-a

CSO Filiași vrea promovarea în Liga a III-a

Optimism general la CSO Filiași înaintea barajului de promovare în Liga a III-a, doljenii urmând să întâlnească sâmbătă, de la ora 18.00, pe stadionul „Municipal“, din Drobeta Turnu Severin, echipa vâlceană Flacăra Horezu. După ce au devenit campioni la nivel județean, filieșenii nici nu concep să se oprească aici și vor să evolueze pentru prima dată în istorie în Liga a III-a.
Primarul Nicolae Stăncioi a subliniat faptul că a oferit toate condițiile jucătorilor să ajungă în eșalonul al treilea și exclude altă variantă în afara victoriei. „Trebuie să câștigăm. Jucătorii sunt de miercuri la Severin și se pregătesc intens. Avem jucători mai buni și nu trebuie să avem probleme în privința promovării. Sper să avem parte de un arbitraj bun, echidistant, că ar fi păcat să nu promoveze echipa care este mai valoaroasă“, a afirmat primarul Filiașiului, Nicolae Stăncioi, pentru GdS.

„Jucătorii vor avea o primă specială“

Edilul a fost completat de „vicele“ Gheorghe Ilie, care este convins că filieșenii nu vor rata victoria, pregătind și o surpriză pentru jucători. „Toată lumea își pune mari speranțe în noi. De mult timp nu am mai văzut să ne susțină atât de mulți oameni. Cei de la AJF Dolj și cei de la Podari și-au arătat atașamentul față de noi și ne vor susține. Și la Severin am avut parte de toate condițiile necesare, iar jucătorii au beneficiat de un meniu adecvat performanței. Nu am ignorat nici aspectul financiar, fotbaliștii urmând să primească o primă specială, pe care am strâns-o prin intermediul unor sponsori. Din câte am înțeles, Flacăra Horezu nu are forța noastră financiară și ar fi păcat să ratăm promovarea. Am făcut un sezon foarte bun și merităm să evoluam în Liga a III-a“, a precizat viceprimarul orașului Filiași,
Gheorghe Ilie.
Tehnicianul CSO Filiași, Gigi Ciurea, se află de miercuri în cantonament la Severin și a dat asigurări că echipa este pregătită să lupte pentru promovare. „Va fi un joc foarte important, pentru oraș, autorități și pentru noi toți. Am mare încredere în jucători că vom promova, chiar dacă vom ajunge la prelungiri sau la lovituri de la 11 metri. Tot lotul este valid și suntem pregătiți pentru orice. Am văzut două jocuri ale adversarilor și au o echipă bună, cu câțiva jucători cu experiență, dar depindem doar de noi să obținem promovarea“, a punctat Gigi Ciurea, pentru GdS.

Vâlcenii, optimiști

Nici vâlcenii nu se vor lăsa mai prejos și vor face tot posibilul să se impună în acest meci de baraj. Flacăra Horezu a câștigat atât campionatul în Liga a IV-a Vâlcea, cât și Cupa României la nivel județean.
Dincolo de aspectul sportiv, promovarea echipelor CSO Filiași sau Flacăra Horezu va fi importantă pentru autoritățile locale. Un prim duel între primarii celor două orașe a fost la Adunarea Generală a Asociaţiei Oraşelor din România (AOR). Edilul-șef din Horezu, Ilie Fârtat, nu a ratat momentul și l-a avertizat pe omologul său din Filiași, Nicolae Stăncioi. „I-am transmis că vrem să fim victorioşi, să ne bucurăm de o nouă performanţă în fotbalul vâlcean. Cred că nu i-a picat deloc bine, dar noi chiar avem intenţii foarte serioase“, a spus Ilie Fârtat, conform arenavalceană.ro. Replica lui Nicolae Stăncioi a venit imediat. „La meci vom vedea cine este mai bun. Eu vă spun doar că avem un lot valoros și dacă vom evolua la adevărata valoare nu putem pierde“, a răspuns primarul Stăncioi, prin intermediul GdS.
Antrenorul formației Flacăra Horezu, Vasile Ilinca, nu a mai așteptat barajul și i-a prezentat deja primarului Ilie Fârtat un calcul precis al cheltuielilor necesare să reziste în Liga a III-a. „Ni s-a promis că, dacă vom promova în Liga a III-a, vom alcătui un lot valoros, care va include probabil şi unii jucători care au evoluat în ultimul sezon la alte echipe de frunte din Vâlcea. I-am pus domnului primar cheltuielile pe hârtie, iar răspunsul a fost că nu vor fi probleme şi că ne vom descurca. Este nevoie de un plan precis pentru Liga a III-a. Dacă vom intra, trebuie să aducem cel puţin cinci jucători buni“, a declarat tehnicianul Vasile Ilinca.
Partida va fi condusă o brigadă de arbitri din Hunedoara, formată din: Denis Haidiner – Cristian Petrean, Alin Saraol. Observatori au fost desemnați: Corneliu Fecioru și Dumitru Paraschiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS