16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Juniorii din Dolj și Olt au primit mingi de la Vlădoiu și Belodedici

Fotbal – Juniorii din Dolj și Olt au primit mingi de la Vlădoiu și Belodedici

\n

Foștii internaționali români, Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu, au fost prezenți astăzi, în Sala Polivalentă din Bănie, unde au împarțit mingii grupelor centrelor de copii și juniori din Dolj și Olt afiliate la FRF. Beneficiare au fost echipele de juniori a nouă cluburi: CSS Craiova, CSU Craiova, Real Craiova, Viitorul Municipal Craiova, Școala de Fotbal „Gică Popescu”, ACS Podari, FC Olt Slatina, CS Vișina Nouă și LPS Slatina. 

Directorul de Dezvoltare Fotbalistică al FRF, Ciprian Paraschiv, a prezentat proiectul, confirmând că în viitor vor mai exista asemenea acțiuni. „Este un proiect pilot, care se numește ‘Mingea e la voi’, în care oferim mingi de bună calitate, cu care se joacă în Liga a II-a din Marea Britanie, în prima ligă din Republica Moldova. Sunt mingi destinate juniorilor de la echipele afiliate la FRF și asemenea acțiuni vor continua, pentru că FRF sprijină fotbalul juvenil. Investim în copiii noștri și sperăm să obținem din nou acele performanțe bune la nțaională și poate chiar le vom depăși”, a afirmat Ciprian Paraschiv.
Președintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, își dorește ca asemenea acțiuni să fie cât mai des, mai ales că situația cluburilor de juniori din Dolj este precară din punct de vedere financiar. „Este un început de drum, salutăm inițiativa FRF și sperăm să nu fie ultima. Așa cum au spus și dânșii, poate va veni și a doua tranșă, și a treia, dacă va fi cazul. Copiii au nevoie de mingi, este o situație critică pentru foarte multe cluburi și aceste mingi vin ca o mănușă pentru ei, pentru perioada următoare de pregătire. Este un lucru normal ca FRF să aibă grijă de membrii afiliați, de juniorii acestor echipe și, de ce nu, poate vor veni și cu alte materiale”, a punctat Silviu Bogdan.
Inițial acțiunea trebuie să se desfășoare pe stadionul „Ion Oblemenco”, însă din cauza condițiilor meteorologice a fost mutată în Sala Polivalentă.
Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu au precizat că Oltenia rămâne un pol important în fotbalul românesc și că speră să ajute și ei, prin dăruirea acestor mingi, la dezvoltarea centrelor juvenile.
Mai multe amănunte, în ediția tipărită de mâine a GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS