18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Comisia de Disciplină: CSU Craiova poate evolua în Liga I

Fotbal – Comisia de Disciplină: CSU Craiova poate evolua în Liga I

După nenumărate amânări, membrii Comisiei de Disciplină din cadrul FRF au decis astăzi că echipa CS Universitatea Craiova poate evolua pe prima scenă a țării. „Astăzi, 18.06.2014, în dosarul nr. 14/CD/2014, Comisia a respins excepția insuficientei timbrări invocată de Clubul Sportiv U Craiova și a admis excepția prematurității cererilor formulate de Asociația Club ASA 2013 Târgu Mureș și Clubul Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea”, se arată într-un comunicat postat pe frf.ro.

„Este un verdict scontat. Noi am ridicat o excepție referitoare la cererile lui ASA Târgu Mureș și CSM Vâlcea și urmare a fost respingerea solicitărilor lor, valindându-se astfel dreptul sportiv. Dosarul s-a închis favorabil nouă, deci suntem oficial în Liga I”, a comentat directorul executiv al CSU Craiova, Felix Grigore, pentru GdS.
Reamintim că gruparea din Bănie a obţinut promovarea din punct de vedere sportiv, dar Comisia de Disciplină a FRF a analizat „reclamațiile” depuse de ASA Târgu Mureş şi CSM Vâlcea, care au contestat dreptul oltenilor de a „urca” în Liga I. Comisia trebuia să se pronunţe și la solicitarea conducerii FRF asupra îndeplinirii sau neîndeplinirii condiţiilor de promovare în Liga I de către gruparea din Bănie, care este afiliată doar provizoriu. Situaţia CSU era neclară deoarece Statutul FRF prevede la articolul 54, punctul 2 că „pentru a promova într-un eşalon competiţional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată – în momentul începerii sezonului competiţional următor – de cel puţin trei ani consecutiv”.
Pe 28 aprilie, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că dreptul de promovare al echipei CS Universitatea Craiova va fi stabilit printr-o decizie a Comisiei de Disciplină a FRF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS