20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAndelko Mandic n-a putut sta mult departe de Craiova

Andelko Mandic n-a putut sta mult departe de Craiova

Antrenorul sârb, de numele căruia se leagă cea mai mare performanță a echipei masculine de baschet SCM-U Craiova, și-a dat acordul să pregătească formația olteană în sezonul viitor. Mandic, un tehnician foarte iubit în Bănie, revine la echipă după ce în luna noiembrie a anului trecut și-a dat demisia, fără să dezvăluie motivele.

Veste bună pentru iubitorii baschetului din Craiova! Antrenorul sârb Andelko Mandic și-a dat acordul să revină la echipa SCM-U Craiova, de care se despărțise în luna noiembrie a anului trecut. „Conducerea secției de baschet a ajuns astăzi la un acord de principiu cu Andelko Mandic pentru ca acesta să fie în sezonul 2014-2015 antrenorul principal al echipei masculine SCM-U Craiova. În perioada următoare, tehnicianul va parafa înțelegerea cu gruparea noastră“, se menționează într-un comunicat emis ieri de clubul SCM.
Readucerea lui Mandic reprezintă o mutare bună pentru Craiova. Sub comanda tehnicianului din spațiul ex-iugoslav, SCM-U a avut cel mai bun parcurs din istorie în sezonul 2012-2013, care a coincis cu disputarea meciurilor în Sala Polivalentă. Alb-albaștrii au încheiat atunci sezonul regulat pe locul patru, iar campionatul pe locul cinci, calificându-se în Liga Balcanică.
Tehnicianul sârb, care a debutat în antrenorat în Bănie, în urmă cu aproximativ trei ani, s-a adaptat excelent în oraș, a devenit foarte iubit de public și se consideră un oltean. Anul trecut, după numai câteva etape din campionat, a decis să-și dea demisia. Un adevărat gentleman, fostul căpitan al Oradei s-a limitat atunci să declare, cu lacrimi în ochi, că a plecat spre binele echipei pe care considera că nu mai poate să o ajute. Nu a arătat cu degetul spre nici un jucător, pentru a fi liniște la echipă, deși era clar pentru toată lumea că unii baschetbaliști au contribuit decisiv la decizia sa.

Și Țenter ar fi continuat

După plecarea lui Andelko Mandic, de echipa olteană s-a ocupat conaționalul și totodată fostul său secund, Milan Nisic, care după ce a realizat obiectivul, calificarea în play-off, a fost demis. Pentru ultimele trei meciuri ale sezonului, cele cu Oradea, pe banca SCM-U a stat chiar selecționerul Marcel Țenter, care își manifestase disponibilitatea să continue la Craiova, dacă se va dori să se facă performanţă.
Între timp, Țenter a semnat cu o echipă din Ungaria, campionat unde a antrenat și Mandic după ce a plecat din Bănie.
Un argument în readucerea lui Mandic este bugetul echipei, care, conform previziunilor nu va fi mai mare ca anul trecut. Dacă ar fi fost bani mai mulți și obiective mai îndrăznețe, Țenter ar fi acceptat să rămână la Craiova pentru a face o echipă de top.
Cum Mandic cunoaște foarte bine situația din Bănie, unde s-a simțit excelent, a acceptat să vină să o ia de la capăt, să construiască o echipă nu neapărat cu vedete, ci cu jucători cu caracter, care nu răbufnesc la cea mai mică nemulțumire. Ce-i drept, acum sârbul are la îndemână noul regulament de ordine interioară unde orice abatere disciplinară trebuie sancționată.

Doar trei jucători
au contract

Cum antrenor avem, rămâne ca tehnicianul să treacă la căutat de jucători, pentru că în momentul de față mai au contract cu Craiova doar trei jucători tineri, Andrei Damian, Marius Ciotlăuș și Cătălin Petrișor. O problemă în plus o reprezintă revenirea la fostul regulament, cu obligativitatea unui jucător român în teren pe tot parcursul meciului, ceea ce face ca baschetbaliștii autohtoni valoroși să fie din nou la mare căutare și să devină mai scump de achiziționat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS