18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTheodora Bleaju și Cleonia Rîciu s-au întors cu bronz de la greci

Theodora Bleaju și Cleonia Rîciu s-au întors cu bronz de la greci

Judoka din Bănie sunt angrenați luna aceasta în mai multe competiții naționale și internaționale. Dacă în urmă cu o săptămână au concurat copii de la U12 la finala pe țară și judoka mai mari la Campionatul Balcanic din Turcia, weekendul trecut s-au desfășurat Campionatul Național individual U14, în Bacău, și Campionatul Balcanic U18 la Xanti (Grecia). La aceeași competiție, Ene Tania (44 kilograme) s-a clasat pe locul cinci.
La concursul din Grecia, Cleonia Rîciu (categoria 57 kilograme) și Theodora Bleaju (categoria 48 kilograme) au cucerit medalii de bronz, după ce în urmă cu șapte zile colega lor, Amalia Doană, reușise același rezultat în Turcia, dar la altă categorie de vârstă.
La Campionatul Național U14, rezultatele craiovenilor au fost mai puțin satisfăcătoare decât la competițiile anterioare. Mai precis, delegația olteană s-a întors din Bacău doar cu două medalii de bronz, obținute de două fete de la LPS „Petrache Trișcu“, Iulia Dumitru (categoria 32 kilograme, antrenor Mihai Voinea) și Carmen Daniela Demetrio (categoria 44 kilograme, antrenor Nicolae Pîrvu). Alți doi judoka din Bănie, Monica Ochea (57 kilograme, LPS, antrenor Mihai Voinea) și Alin Bușu (42 kilograme, CSM, antrenor Adrian Nicola) au pierdut meciurile pentru medaliile de bronz și au încheiat competiția pe locul cinci.  
„În ceea ce privește sportivii mei, pot spune că rezultatele au fost slabe. Au tratat cu superficialitate competiția și poate s-au gândit că, dacă săptămâna anterioară cei de la U12 au luat medalii multe, așa vor lua și ei de la sine“, a declarat ieri, pentru GdS, antrenorul Mihai Voinea.
În această perioadă se antrenează intens Alice Iliuță (57 kilograme) și Giulia Dumitrescu (44 kilograme), sportive care vor participa la Campionatul Balcanic pentru copii, în 11 iulie, la Plovdiv (Bulgaria). Cele două judoka sunt cele mai bune din țară la categoria lor și speră să urce pe podium în Bulgaria. Mai există un inconvenient: antrenorul și părinții trebuie să achite participarea la competiție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS