13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEmil Săndoi: Brazilia - Mexic va fi un joc imprevizibil

Emil Săndoi: Brazilia – Mexic va fi un joc imprevizibil

Spectacolul Cupei Mondiale va continua astăzi. Meciul zilei va fi din grupa A, Brazilia – Mexic, programat de la ora 22.00 (TVR 1), pe stadionul „Castelao“ din Fortaleza. Ambele echipe au câștigat partidele din prima etapă și vor încerca să își asigure, încă din acest joc, prezența în optimi. Emil Săndoi, fostul selecționer al României Under 21, consideră că mexicanii ar putea să producă surpriza în jocul cu naționala „cariocas“. „Brazilia și Mexic sunt două echipe care au debutat cu victorie la Campionatul Mondial. Gazdele acestui turneu final au individualități de marcă în toate compartimentele, dar mie mi-a plăcut și Mexicul. Să nu uităm că, în afară de golul înscris în poarta Camerunului, jucătorii din America Centrală au mai avut două goluri valabile, care au fost anulate eronat pe motiv de ofsaid. Pe de altă parte, în disputele zonale, Mexicul a avut rezultate bune cu majoritatea formațiilor și a pus mereu probleme grupărilor mult mai titrate din America de Sud. Campionatul din Mexic este unul în care se investește masiv și nu întâmplător grupările de aici ajung în fazele superioare ale Cupei Libertadores. Este normal ca Brazilia să aibă prima șansă, dar și Mexicul va fi o nucă tare, pasează foarte bine și joacă deschis. Văd un meci spectaculos și rezultatul poate fi cu multe goluri“, a afirmat Emil Săndoi, pentru GdS.
Selecționerul Braziliei, Luis Felipe Scolari, se confruntă cu probleme de lot, Hulk părăsind duminică antrenamentul, după ce a resimţit o durere musculară la piciorul stâng. Acesta ar putea fi înlocuit cu Ramires în partida cu mexicanii.
„Selecao“ a disputat 21 de partide contra Mexicului, având un bilanț cu 11 victorii, trei rezultate de egalitate și șapte înfrângeri. Ultima întâlnire a avut loc anul trecut, la Cupa Confederațiilor, brazilienii impunându-se cu 2-0.

Belgia și Rusia, favorite în grupa H

Astăzi și mâine-dimineață se vor desfășura ultimele două jocuri din prima etapă a fazei grupelor de la Campionatul Mondial. De la ora 19.00, Belgia va evolua, pe arena din Belo Horizonte, împotriva Algeriei, iar de la ora 1.00, Rusia va întâlni, la Cuiaba, reprezentativa Coreei de Sud, ambele jocuri făcând parte din grupa H.
Tehnicianul Emil Săndoi crede că ambele echipe din Europa vor avea prima șansă, însă a atras atenția că Algeria poate fi un adversar incomod.
„Belgia va porni ca favorită, dar Algeria are jucători explozivi, de calitate, s-a văzut acest lucru și în amicalul cu România. Belgienii au o generație foarte bună de fotbaliști și se anunță o partidă interesantă. În jocul celălalt, Rusia s-a calificat la Campionatul Mondial fără prea mari emoții și are o echipă puternică în prezent. În schimb, Coreea de Sud a avut rezultate foarte bune la Mondialul din 2002, pe care l-a organizat împreună cu Japonia, și performanța aceasta va conta în exprimarea jucătorilor. Merg pe mâna Rusiei, deși nu va fi ușor să câștige, fiind posibil ca partida să se termine la egalitate“, a punctat Săndoi.

Bosnia, surpriza plăcută în fața Argentinei

Tehnicianul craiovean a analizat și rezultatele înregistrate în partidele disputate duminică și luni dimineață, fiind plăcut surprins de prestația Bosniei Herțegovina. „Argentina nu s-a impus atât de clar precum se așteptau microbiștii. Chiar dacă au primit un autogol în primele minute ale meciului, bosniacii au echilibrat jocul și le-au pus probleme sud-americanilor. Messi a avut o primă repriză slabă, însă în partea a doua a reușit să majoreze diferența pe tabela de marcaj, fiind și golul care a făcut diferența la final. Jucătorii Argentinei au calități incredibile și este greu să remarci pe cineva, este mai ușor să spui cine nu a avut o evoluție prea bună. De partea cealaltă, de la Bosnia mi-au plăcut Pjanici, Hajrovici și Misimovic. Franța a avut un joc ușor cu Honduras. După o primă parte, în care au punctat pe final, aflați și în superioritate numerică, francezii s-au impus fără emoții. Pot adăuga un plus pentru Varane, Pogba și, evident, Benzema, ultimul marcând două goluri și jumătate. Partida Elveția – Ecuador a fost echilibrată și ar fi trebuit să se încheie la egalitate, dar elvețienii au înscris golul victoriei la ultima fază. Omul meciului la Elveția a fost selecționerul Otmar Hitzfeld, care a făcut două schimbări fantastice, dovedind că are și știință, și inspirație. Rar se întâmplă ca un antrenor să introducă doi jucători care să înscrie la scurt timp după ce au intrat pe teren“, a mai spus Emil Săndoi.
Rezultatele înregistrate duminică în grupa E au fost următoarele: Elveția – Ecuador 2-1, Franța – Honduras 3-0. Ieri-dimineață s-a disputat partida Argentina – Bosnia, scor 2-1, în grupa F. Meciurile Germania – Portugalia, Iran – Nigeria și Ghana – SUA s-au disputat ieri-seară, după închiderea ediției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS