30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportGane: Sunt ambiţios şi voi reuşi!

Gane: Sunt ambiţios şi voi reuşi!

http://www.youtube.com/watch?v=lBMdWXZxApM

CS Universitatea Craiova a susținut vineri o conferință de presă în care directorul executiv, Felix Grigore, și directorul general, Gheorghiță Geolgău, l-au prezentat pe noul antrenor al echipei, Jerry Gane. Introducerea a fost făcută de un proaspăt membru al departamentului de comunicare, Cristina Florea, aceasta alăturându-se astfel ofițerilor de presă Cosmin Cojocăreanu și Liviu Bistriceanu.
Jerry Gane și-a început discursul mulțumindu-le finanțatorilor pentru încrederea acordată, punctând că vrea să facă o treabă bună la CSU. „Vreau să le mulțumesc celor din conducerea clubului pentru că mi-au oferit posibilitatea să antrenez această echipă. Mă întorc cu drag, cu inima deschisă la acest club unde am crescut. Știu că mă așteaptă o misiune dificilă, e o provocare mare pentru mine. Obiectivele sunt de a forma o echipă competitivă și totodată de a termina în prima jumătate a clasamentului. De când a reapărut această echipă, mi-am dorit să particip și eu la proiect“, a declarat Jerry Gane, care a răspuns apoi unui șir lung de întrebări jurnaliștilor, pe care vi-l vom prezenta sub formă de interviu pentru ca relatarea să fie foarte exactă.

A semnat un contract de un an

– Nu te deranjează că nu te-a prezentat Craioveanu acum? Pe Gabi Balint el l-a prezentat…
– Nu pot să mă supăr pe nașul Gică Craioveanu, dar am eu niște datorii la el… Am niște curcani de dat și o să-i dau… cocoși. Am primit sprijinul lui, pentru că mă cunoaște.
– Pe ce perioadă ai semnat? Te-au deranjat speculațiile potrivit cărora ai fi venit ca secund?
– Am semnat pe o perioadă de un an, iar speculațiile pe mine mă întăresc. Sunt un tip ambițios, nu-mi place să cedez, ci să înfrunt toate aceste lucruri, pentru că știu ce înseamnă Craiova și ce presiune este aici. Cu rezultate bune și un joc pe măsură se opresc și speculațiile. Cei care sunt mai pesimiști ar trebui să ne sprijine, pentru că este nevoie de o energie pozitivă.
– Ce colaboratori vei avea la CSU?
– Voi lucra cu George Biță, pe care l-am avut și la Severin, și la Corona, Silviu Lung, care va fi antrenor cu portarii, și preparatorul fizic Cornel Blejan. În scurt timp, sper să mai aduc un colaborator și cred că o să mă decid în maximum o săptămână.

Regretă afirmația anti-CSU din iarnă

– Ce înseamnă pentru tine CSU, ținând cont că în iarnă afirmai că ai jucat doar cu leul pe piept, recunoscând-o doar pe FCU?
– Fiind departe de casă, la Brașov, antrenând-o pe Corona, nu eram la curent cu ce se întâmplă aici, dar vă pot spune că eu am debutat pentru CSU la 18 ani, după care, apărând FCU, am activat ca jucător și ca antrenor acolo. În acest moment, FCU este în faliment și a reapărut CSU și mă bucur că fac parte din acest grup. Am venit să pun umărul la acest proiect și alături de cei din conducerea clubului și de jucătorii care vor veni și care sunt aici sper să avem succes.
– Regreți declarația de atunci?
– Da!
– Ai avut parte de o primire mai proastă decât Gabi Balint din partea suporterilor. Cum comentezi?
– Da, știu, în special din cauza acelei declarații, dar eu nu pot să le recâștig încrederea decât prin rezultate bune. Știu ce înseamnă spiritul Universității și știu foarte bine ce se așteaptă de la această echipă. Am un timp foarte scurt să pregătesc echipa, mai sunt 30 de zile până la primul meci oficial, așa că mă voi dedica găsirii unei formule bune, rapide și omogenizării lotului de jucători pe care îl vom avea.
– Au fost fani care ți-au strigat că ai două retrogradări la activ.
– La Severin și la Corona am luat două echipe într-un moment în care aveau mari probleme. Nu am fost singurul antrenor și nu eu am început proiectul, cum mi se oferă acum posibilitatea. La Severin, am preluat echipa în iarnă, cu un handicap de recuperat de 12 puncte, cu salarii restante. Aveam probleme și să ne deplasăm la meciuri, cu atât mai mult că dosarul de licențiere a primit răspuns negativ. La Corona la fel, am luat o echipă tot din mers. Trebuie văzută și partea pozitivă, ambele au jucat un fotbal frumos, apreciat. Am format jucători care poate nu-i cunoștea nimeni la acea oră și joacă în Liga I majoritatea, așa că eu cred că am muncit bine acolo. Acum este cu totul altceva. Faptul că pot să încep pregătirea în vară, condițiile sunt deosebite, pot spune că am toate atuurile și am mare încredere că voi reuși, pentru că tot ce fac este cu pasiune.

Vrea olteni la echipă

– Te vei implica și la transferuri?
– Am discutat foarte mult în privința asta și încă o facem, pentru că atunci când luăm o decizie trebuie să știm multe date despre fiecare jucător. Eu propun, iar conducătorii clubului stau în permanență pe telefoane. Ne întâlnim ori în Craiova, ori la București, ca să realizăm cât mai repede transferurile dorite, pentru că luni este prima zi de pregătire, iar pe 16 iulie este programat primul joc oficial. Vă vom prezenta noii jucători la momentul potrivit.
– La Severin l-ai „resuscitat“ pe Florin Costea. Te gândești să-l readuci la Craiova?
– Mi-aș dori să-l antrenez din nou pe Florin Costea, dar nu știu dacă este posibil. Avem o listă cu foarte mulți jucători de rezolvat, dar Florin nu se regăsește pe ea. Nici cu Mihai nu am vorbit. Este o situație mai dificilă și nu intră deocamdată în discuție.
– Sunteți interesați de jucătorii olteni de la Viitorul Constanța (Ionuț Mitriță și Alexandru Băluță – n.r.)?
– Conducerea discută cu acești jucători, dar și cu mulți alții. Deocamdată, nu pot să spun numele lor pentru că momentan nu sunt actele semnate oficial. Sunt jucători buni, de Liga I.
– Ți-e teamă că nu veți juca pe prima scenă din cauza problemelor juridice?
– Nu. Cei din conducerea clubului m-au asigurat că totul este ok.

Programul de pregătire al CSU

Alb-albaştrii vor începe luni pregătirile în vederea noului sezon competiţional. Jerry Gane va striga „catalogul“ la ora 16.00, la stadionul „Ion Oblemenco“, urmând ca alb-albaştrii să efectueze vineri (20 iunie) vizita medicală. Timp de o săptămână, jucătorii CSU se vor antrena pe plan local, iar în perioada 24 iunie – 11 iulie vor asuda într-un stagiu în Austria. În zilele următoare se va cunoaște și locaţia cantonamentului montan, precum şi programul meciurilor amicale. Primul joc oficial se va disputa pe 16 iulie, în Cupa Ligii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS