11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (f): Belarus – România, scor 28-30, în preliminariile Campionatului European

Handbal (f): Belarus – România, scor 28-30, în preliminariile Campionatului European

Naţionala feminină de handbal a României s-a impus astăzi în deplasare, scor 30-28, în meciul tur al “dublei” cu Belarus, care va stabili echipa calificată la Campionatul European.

Acesta a fost al treilea meci din grupa 6 din cadrul preliminariilor pentru Europene. Partida retur se va disputa duminică, 15 iunie, în Baia Mare, de la ora 18.00. România s-a deplasat la Mogilev fără două jucătoare de bază, Cristina Neagu şi Oana Manea.

Pentru formaţia pregătită de Gheorghe Tadici au marcat: Elisei (9 goluri), Brădeanu (5), Buceschi (4), Nechita (4), Perianu (3), Ciuciulete (2), Oltean (1), Marin (1), Apetrei (1). Înaintea primei partide directe, România şi Belarus nu obţinuseră nici un punct în grupă, ambele înregistrând câte o dublă înfrângere cu Norvegia, care s-a calificat la pas la Europene.

Campionatul European din Croaţia şi Ungaria, programat la sfârşitul anului, este prima competiţie în urma căreia se poate obţine calificarea directă la Jocurile Olimpice din 2016, ce se vor disputa la Rio. Reprezentativa care va obţine titlul continental va avea prezenţa asigurată în Brazilia, în timp ce următoarele naţionale vor fi avantajate la tragerea la sorţi pentru Mondialul din 2015 şi vor deţine, totodată, o şansă în plus să prindă turneul preolimpic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS