15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenis – Craioveanca Ioana Loredana Roşca şi Ioana Ducu au câştigat trofeul turneului de la Roland Garros

Tenis – Craioveanca Ioana Loredana Roşca şi Ioana Ducu au câştigat trofeul turneului de la Roland Garros

Craioveanca Ioana Loredana Roşca (foto) şi Ioana Ducu au cucerit trofeul de la turneului de Mare Şlem de la Roland Garros în competiţia destinată junioarelor. Cele două sportive române s-au impus în finala disputată astăzi cu 6-1, 5-7, 11-9 în faţa cuplului C.Bellis / M.Vondrousova.

Este primul trofeu câştigat la junioare după isprava Ralucăi Olaru şi Mihaelei Buzărnescu la US Open în 2006. În schimb, la Roland Garros, în 1990, Irina Spârlea şi Ruxandra Dragomir au format ultima pereche din România care s-a impus în competiţia junioarelor.

„Sunt foarte bucuros. Are calităţi native, iar în ultimul an, de când a venit la CSM Craiova, a crescut atât ca nivel de joc, cât şi din punct de vedere psihic”, a declarat Eleodor Roşca, tatăl Ioanei, pentru GdS.

“Este o performanţă de excepţie pentru tenisul doljean şi pentru CSM Craiova. Sunt extrem de mulţumit de Ioana şi sper ca acest rezultat să o motiveze şi mai mult şi să obţină şi alte rezultate de valoarea acestuia. O felicit şi îi ţin pumnii la Wimbledon”, a spus Alexandru Banciu, antrenorul Ioanei Roşca de la CSM Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS