15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJucătorii de la CSU au petrecut alături de suporteri promovarea în Liga I

Jucătorii de la CSU au petrecut alături de suporteri promovarea în Liga I

http://www.youtube.com/watch?v=jWdtk-iJkKw

\n

CS Universitatea Craiova a încheiat en fanfare Liga a II-a, terminând sezonul pe prima poziţie în seria a 2-a, după ce a dispus sâmbătă, pe „Ion Oblemenco”, cu 3-0, pe CSM Vâlcea. Gruparea din Bănie a deschis scorul prin Andrei Sin, cu un şut la colţul lung (’13, 1-0), apoi Valskis a reuşit să majoreze diferenţa, strecurând balonul pe lângă portarul Matache (’16, 2-0). Cel care a „închis” tabela a fost Dacian Varga, acesta transformând fără emoţii un penalti obţinut de Viorel Ferfelea (’73, 3-0).

CSU Craiova: Irimia – Cârjă, Patriche, Ljubinkovic, Vătăjelu – Sin, Pătraşcu (’80, Armăşelu), Ferfelea, Varga (’74, I. Şerban) –  Valskis (’66, Precup), An. Ivan. Antrenor: Gabi Balint.

CSM Vâlcea: Matache – Samson, Cucui, C. Pîrvulescu, I. Stoica – Codin (’46, Ov. Mihai), Todea (’54, Şt. Popa), Cîrstoiu, E. Stoica – Creţu (’70, Deaconescu), N’Kongue. Antrenor: Erik Lincar.

Cartonaşe galbene: Ljubinkovi ’60 / Todea ’25, Cârstoiu ’35, ’67.

Cartonaş roşu: Cârstoiu ’67.
Au arbitrat: Cătălin Botaş – Bogdan Gheorghioiu, Mihai Marica; Marius Naidin.
Observatori: Gheorghe Croitoru, Cornel Fecioru.

 

Gabi Balint: Le mulţumesc jucătorilor mei pentru tot ce au făcut

 

Antrenorul grupării din Bănie, Gabi Balint, s-a declarat fericit pentru îndeplinirea obiectivului şi le-a mulţumit elevilor săi pentru efortul depus până acum. „Din păcate am avut o concurenţă mare astăzi (sâmbătă – n.r.) şi mă refer la meciul din finala de la Roland Garros al Simonei Halep, un fenomen care se întâmplă rar. Oamenii sunt de înţeles că au stat acasă şi au urmărit-o, pentru că ăsta a fost motivul pentru care stadionul nu a fost plin. Oricum, mă bucur şi mulţumesc tuturor celor care au fost prezenţi la această bucurie a noastră, pe care, recunosc, eu unul nu am mai trăit-o la fel cum am simţit-o după jocul de la Reşiţa. Dar a fost frumos, şi cu artificiile şi cu şampania… Le mulţumesc în primul rând băieţilor, pentru că au fost ascultători. Ştiu că au trecut prin momente foarte grele la un moment dat, au fost mulţi nervi, mai ales în rândul celor care nu au jucat atât de mult. Eu sunt conştient şi mulţumit de mine, că întotdeauna am ales jucătorii care am crezut că sunt potriviţi pentru meciul respectiv. Cum i-am motivat să joace şi astăzi bine? Le-am spus că joacă pentru ei şi că trebuie să bucure lumea, pentru că orice s-ar întâmpla, pentru că era important să terminăm pe primul loc, răspund eu”, a spus Gabi Balint.

 

Iosif Rotariu, noul secund?

 

Tehnicianul CSU a decis ca în sezonul viitor să apeleze la serviciile prietenului său, Iosif Rotariu, acesta fiind la un pas de a deveni noul antrenor secund. Nu este exclus ca în Bănie să ajungă şi nepotul acestuia, Dorin Rotariu, care ultima dată a evoluat pentru Dinamo, însă a intrat în conflict cu fanii bucureşteni. „Ce va fi cu Dorin Rotariu vom vedea. Acum nu mă gândesc la transferuri sau la altceva, vreau să mă bucur alături de băieţi de momentele acestea, iar de luni trecem la treabă. Oricum, îmi plac jucătorii tineri şi mă bucur că azi am reuşit să debutez un alt junior (Alexandru Armăşelu – n.r.). În ceea ce-l priveşte pe Iosif Rotariu, acesta nu a venit, deocamdată discutăm”, a comentat Gabi Balint.

 

Dacian Varga: Sunt fericit că am ales Craiova

 

Mijlocaşul Dacian Varga a afirmat că este foarte bucuros pentru reuşita sa din meciul cu CSM Vâlcea, dar a punctat că mult mai importantă a fost victoria şi promovarea reuşită. Varga i-a dedicat golul său Simonei Halep, pe care o consideră adevărata câştigătoare a turneului de la Roland Garros. „Important este că am promovat, mai puţin contează că am dat eu gol din penalti. Bineînţeles, mă bucur că am marcat, dar important este că am câştigat şi că i-am făcut pe suporteri fericiţi. Golul i l-am dedicat Simonei Halep, suntem alături de ea. Toată lumea este mândră de ea, este campioana noastră indiferent de rezultat (partida din Franţa nu se terminase în momentul interviului – n.r.). Ca să ajungi acolo e ca şi cum o echipă românească ar juca finala Ligii Campionilor. După un an de muncă era normal să ne bucurăm alături de fani, să sărbătorim calificarea în prima ligă”, a spus Dacian Varga, aşteptând întăriri serioase pentru Liga I din partea conducerii. „Avem o vacanţă scurtă, după care îi dăm drumul la treabă, pe 16 iunie avem reunirea lotului. Orice jucător bun este binevenit la Craiova şi sperăm ca oamenii din conducere să facă numai tranferuri bune. Nu ştiu dacă a venit Dorin Rotariu, dar dacă va veni e foarte bine.Eu unul îmi doresc să fie aduşi numai jucători de calitate, cu o tehnică foarte bună, pentru că am văzut că aici, în Bănie, se caută mult mingicarii. Sper ca la viitoarele partide să ridicăm publicul în picioare. Sunt fericit că am ales Craiova, sunt bucuros că am promovat. Am mai spus-o şi o repet: în iarnă am ales Craiova în detrimentul unor echipe din Liga I pentru că ştiu ce înseamnă fotbalul aici”, a completat Dacian Varga.

 

Vătăjelu aşteaptă derbiurile cu Steaua şi Dinamo

 

Căpitan în jocul cu CSM Vâlcea, fundaşul stânga Bogdan Vătăjelu a afirmat că abia aşteaptă derbiurile din Liga I, cu Steaua şi Dinamo, sperând totodată ca suporterii craioveni să nu mai fie împărţiţi şi să vină să o susţină pe CSU. „Aşteptăm derbiurile cu Steaua, Dinamo, dar până atunci sperăm ca decizia Comisiei de Disciplină să fie una pozitivă. Eu cred că fanii o să-şi dea seama că asta e echipa oraşului până la urmă şi sper să vină la meciuri în număr cât mai mare”, a spus Vătăjelu.

 

Craioveanu, bucuros

 

Directorul de imagine al CSU, Gică Craioveanu, a fost foarte bucuros de victorie şi a apreciat atmosfera de pe stadion, excluzând varianta de a face parte din staff-ul lui Gabi Balint în sezonul viitor. „Mă bucur enorm pentru această promovare. A fost un an cu bune şi cu rele, dar până la urmă a ieşit bine şi asta e tot ceea ce contează. Mă bucur şi pentru acestă victorie frumoasă. Este de apreciat că băieţii s-au concentrat atât de mult ţinând cont că era ultimul meci. Mi-a plăcut din nou Ivan, care poate avea un viitor frumos, dacă anturajul şi cei care se ocupă de el îl vor respecta şi îl vor ajuta. Nu se pune problema ca să devin eu secund pentru Gabi Balint. Mi se pare că are şi secund acum. El şi cu Roti (Iosif Rotariu – n.r.) sunt prieteni, au mai lucrat împreună şi formează un cluplu, sper eu, bun pentru noi”, a spus „Gicanul”, punctând că ar fi dispus să intermedieze un joc cu una dintre fostele sale echipe din Spania: „Un amical cu Villarreal? Ar fi o treabă bună. Eu m-am gândit să ştiţi la asta şi n-ar fi rău. Depinde foarte mult de clubul nostru, dacă poate să plătească o deplasare atât de importantă”.

Craioveanu a fost singurul oficial care a scăpat fără un duş cu şampanie. „Am avut noroc că s-a terminat şampania până au ajuns la mine. Avem timp să ne bucurăm de promovare, vom face o petrecere fără discuţii. Avem din nou o echipă în primul eşalon şi este un lucru minunat pentru acest oraş”, a comentat Gică Craioveanu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS