14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep, calificare istorică în careul de aşi la Paris

Simona Halep, calificare istorică în careul de aşi la Paris

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (locul 4 WTA) a obţinut ieri o performanţă istorică la turneul de mare şlem de la Roland Garros. Constănţeanca s-a calificat în premieră în semifinale la Openul Franţei, după ce a obţinut o victorie entuziasmantă în faţa rusoaicei Svetlana Kuznetsova (locul 28 WTA), în două seturi, scor 6-2, 6-2. Partida a început cu trei ore întârziere din cauza ploii.

„Am jucat foarte rapid, am fost foarte agresivă. A fost o zi perfectă pentru mine.Am încercat să deschid terenul de fiecare dată, să caut unghiuri cât mai bune. Am luat mingea repede şi am stat foarte aproape de linia de fund. Am simţit jocul foarte bine. Sunt pregătită pentru meciul următor”, a afirmat Simona Halep.
„Simona Halep joacă un tenis foarte inteligent. Nu este dominatoare şi dozează viteza foarte bine. Dar nu este de competenţa mea să prezic dacă ea poate câştiga turneul”, a spus Kuzneţova.
Până la Halep, doar două românce se mai calificaseră în semifinale la Roland Garros, Virginia Ruzici şi Florenţa Mihai.
În semifinale, Simona Halep, care rămâne fără set pierdut la Paris, o va întâlni pe Andrea Petkovic (Germania – 29 WTA), care a învins-o pe Sara Errani (Italia) cu un scor categoric, 6-2, 6-2. Meciul se va juca astăzi, de la ora 14.00 (Eurosport).

Halep şi Petkovici s-au mai întâlnit de trei ori până în prezent, scorul fiind de 2-1 în favoarea româncei, care a câştigat ambele partide disputate în 2013, una dintre ele în finala turneului de la Nurnberg (scor 6-3, 6-3). Victoria sportivei din Germania datează din 2009.
Dacă se va califica în finală, Halep va ocupa începând de luni locul 3 WTA, cea mai înaltă poziţie a unei jucătoare de tenis din România.

Tot azi se va juca şi cealaltă semifinală, între Eugenie Bouchard (Canada) şi Maria Şarapova (Rusia).

La dublu masculin, perechea româno-croată Florin Mergea – Marin Draganja va întâlni astăzi echipa spaniolă Granollers – Marc Lopez, partida fiind programată la ora 17.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS