19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAndrei Ivan a făcut „legea“ la Arad

Andrei Ivan a făcut „legea“ la Arad

Performanță impresionantă pentru juniorii republicani B de la CS Universitatea Craiova. Echipa de copii născuți în anii 1997-1998 a învins ieri, scor 5-2, la Arad, pe UTA „Bătrâna Doamnă“, în ultima partidă din grupa B a turneului semifinal și s-a calificat în finala Campionatului Naţional, unde o va întâlni, pe 14 iunie, la Mogoșoaia, pe Dinamo București. Toate cele cinci goluri ale craiovenilor din disputa cu UTA au fost marcate de atacantul Andrei Ivan (foto în galben), unul dintre jucătorii-speranță al grupării din Bănie.
Tehnicianul Nelu Petrişor a început partida cu: I. Burci – M. Ghincea, A. Dudea, Al. Cojocaru, S. Luică – B. Gheorghiu, Al. Armăşelu, P. Hodea, D. Costea – D. Buzărnescu, An. Ivan. Au mai evoluat: M. Tănase, Al. Obeanu, C. Tureac.
Imediat după terminarea jocului, antrenorul alb-albaștrilor, Nelu Petrişor, a fost foarte bucuros de performanța reușită de elevii săi și nu vrea să se oprească aici. „A fost iureșul de pe lume! Aveam 5% șanse de calificare înaintea ultimei etape. Din fericire pentru noi, cei de la Universitatea Cluj au fost fair-play, și-au apărat corect șansele și au câștigat cu Viitorul «Mihai Georgescu» Cluj. Noi ne-am făcut treaba pe teren, ne-am impus cu 5-2 și am așteptat să vedem rezultatul celuilalt meci. Acum vom avea şansa noastră în finală şi vrem să profităm de ea“, a afirmat Nelu Petrișor, pentru GdS.

Pâncu: Echipa a evoluat fantastic

Directorul Centrului de Copii și Juniori al CSU Craiova, Bogdan Pâncu, s-a declarat fericit pentru isprava juniorilor săi. „A fost foarte greu să ne calificăm, dar tocmai de asta este și mai frumos. Andrei Ivan și-a demonstrat valoarea, însă nu trebuie să minimalizăm nici contribuția celorlalți jucători. Toată echipa a evoluat fantastic. În finală vom întâlni pe Dinamo și dorința va fi și mai mare să ne adjudecăm trofeul, datorită rivalității în fața câinilor roșii“, a precizat Bogdan Pâncu, pentru GdS.
MVP-ul partidei de la Arad a fost Andrei Ivan, acesta reușind de unul singur să ducă CSU în finală. „Eu mă bucur că mi-am ajutat colegii. Chiar dacă unii au crezut că o să o las mai moale, că veneam de la prima echipă. Eu nu sunt aşa. Simt o plăcere nebună să joc fotbal, indiferent la ce nivel se dispută meciul. Am dat şapte goluri în două partide, dar nu am evoluat singur, colegii m-au ajutat enorm. Sper să batem şi pe Dinamo şi să ieşim campioni“, a declarat Andrei Ivan, pentru csuc.ro.
Juniorii B de la CSU i-au dedicat această victorie coechipierului Daniel Căpățână, care trece prin momente mai grele, după decesul bunicului său.
Rezultatele înregistrate la turneul semifinal de la Arad: etapa 1: Universitatea Cluj – CSU Craiova 0-1, UTA „Bătrâna Doamnă“ Arad – Viitorul „Mihai Georgescu“ Cluj 1-2; etapa 2: Viitorul „Mihai Georgescu“ Cluj – CSU Craiova 8-7 (2-2 în timpul regulamentar şi 6-5 la loviturile de departajare), UTA „Bătrâna Doamnă“ Arad – Universitatea Cluj 2-0; etapa 3: UTA „Bătrâna Doamnă“ – CSU Craiova 2-5, Viitorul „Mihai Georgescu“ Cluj – Universitatea Cluj 4-5 (1-1 în timpul regulamentar şi 3-4 la loviturile de la 11 metri).
Clasament: 1. CSU Craiova 7 puncte (golaveraj 8-4), 2. Viitorul “Mihai Georgescu” Cluj 6 (5-4), 3. UTA „Bătrâna Doamnă“ Arad 3 (5-7), 4. Universitatea Cluj 1 (1-4).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS