15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„GP“ şi Viitorul, cu un pas în semifinale

„GP“ şi Viitorul, cu un pas în semifinale

Echipele de juniori din Craiova se află în „focuri“ privind calificarea în fazele superioare ale Campionatului Naţional. Juniorii C ai Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“ şi cei ai formaţiei Viitorul Ştiinţa Craiova sunt foarte aproape să acceadă în semifinale dacă vor confirma forma bună în care se află.
Jucătorii născuţi în anul 1999 de la „GP“ Craiova, pregătiţi de Dumitru Barbu, vor întâlni astăzi, de la ora 17.00, pe terenul de la „Hanul Doctorului“, echipa CSS Slatina, în prima manşă rezultatul fiind favorabil craiovenilor, scor 1-0 (gol Alexandru Gheorghe). Legat de duel, managerul „GP“ Craiova, Paul Răducan, este convins că echipa sa nu va avea probleme să se impună şi în retur. „În meciul tur nu am reuşit să evoluăm la adevărata noastră valoare din cauza terenului prost. Acum jucăm acasă şi partida va fi total diferită. Sunt sigur că vom marca mai multe goluri şi vom câştiga fără probleme“, a afirmat Paul Răducan, pentru GdS.
De la aceeaşi oră, cealaltă reprezentantă a Băniei prezentă în barajul interjudeţean la juniori C, Viitorul Ştiinţa Craiova, va evolua pe stadionul „Termo“, din Drobeta Turnu Severin, în compania Clubului Sportiv Şcolar din localitate, meciul pornind de la scorul de 5-0 (Răzvan Gunie – 3, Radu Bârzan şi Florin Borţa) în favoarea echipei pregătite de Mugur Guşatu.

Juniorii E au ratat la „mustaţă“ calificarea în finală

În cazul juniorilor născuţi în anul 2003 de la Dinamyk Craiova, situaţia a fost dramatică, aceştia ratând accederea în ultimul act al competiţiei într-un mod mai puţin obişnuit. La turneul de la Braşov, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, jucătorii pregătiţi de Filip Popescu au învins pe Sporting Timişoara cu 2-1 (dublă Robert Popescu) şi au pierdut cu 3-2 în faţa formaţiei Corona Tâmpa Braşov, craiovenii marcând prin golurile lui Dragoş Popa.
Dinamyk Craiova a ratat însă calificarea din cauza rezultatelor directe, întrucât şi la golaveraj egalitatea a persistat, după cum a explicat antrenorul Filip Popescu: „La final, toate cele trei echipe au fost la egalitate de puncte şi cu golaveraj egal. Având dezavantaj în meciurile directe, am pierdut calificarea, însă cei de la federaţie au spus că trebuie să se facă tragere la sorţi în caz de egalitate de puncte şi golaveraj. Noi am plecat imediat şi i-am lăsat să joace ei finala, răspunsul federaţiei venind după. Per total, sunt mulţumit de prestaţia jucătorilor mei şi sper ca în sezonul viitor să fie o creştere în joc“.
În cele două partide, tehnicianul Filip Popescu a utilizat întregul lot pe care l-a avut la dispoziţie: Mario Enache – Robert Truşcă, Gabriel Ciuciulete, Denis Prunaru, Andrei Pârvu, Alexandru Popa, Mario Hrelea, Robert Popescu, Radu Pădureţu, Mario Isuf, Dragoş Popa, Flavius Marcu şi David Dică.
Pe de altă parte, de ieri au intrat în „focuri“ şi juniorii D (născuţi în anul 2001) de la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ şi de la CSS Craiova, care dispută faza zonală la Piteşti. CSS Craiova a întâlnit pe SCM Piteşti, scorul fiind 2-1, iar „GP“ a jucat împotriva formaţiei Pandurii, scor 4-2.
Astăzi, în etapa a doua, CSS Craiova va evolua, de la ora 17.30, în compania echipei Pandurii, iar „GP“ va înfrunta, de la ora 19.00, pe SCM Piteşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS