22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschet (m): CSU Asesoft Ploieşti va juca cu CSM Oradea în finala campionatului

Baschet (m): CSU Asesoft Ploieşti va juca cu CSM Oradea în finala campionatului

Echipa de baschet masculin CSU Asesoft Ploieşti s-a calificat în finala Ligii Naţionale după ce a învins, aseară, pe teren propriu, formaţia „U” Mobitelco Cluj, cu scorul de 77-68, în cel de-al cincilea meci, decisiv, din semifinale.
Anterior, scorul general era de 2-2, după meciurile de la Ploieşti, unul fiind câştigat de ardeleni, cu 99-89, iar al doilea de gazde, cu 90-67, respectiv cele de la Cluj, în care a câştigat „U”, cu 75-74, dar şi Ploieştiul, cu 85-87.
Prima finalistă a Ligii Naţionale este CSM Oradea, care a învins vicecampioana BC Mureş, cu scorul general de 3-0, 100-90, 80-74 şi 90-74, astfel că s-a calificat, în premieră, în finală.
În finala Ligii Naţionale se vor confrunta CSM Oradea şi CSU Asesoft Ploieşti, titlul naţional urmând să fie câştigat de echipa care va obţine patru victorii din şapte programate. Primele două partide se vor juca la Ploieşti la finalul săptămânii.
CSU Asesoft Ploieşti s-a calificat în semifinale după ce a eliminat în primul tur din play-off formaţia Energia Rovinari (scor general 3-0), CSM Oradea a trecut de SCM-U Craiova (3-0), BC Mureş a învins BCM-U Piteşti (3-1), iar „U” Mobitelco Cluj a depăşit CSU Atlassib Sibiu (3-2).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS