15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSuflu nou la naţională

Suflu nou la naţională

Reprezentativa României începe de astăzi pregătirea unei noi campanii de calificare la Campionatul European din Franţa, selecţionerul Victor Piţurcă chemând un lot de 23 de jucători, printre care şi fundaşul CS Universitatea Craiova, Bogdan Vătăjelu. Tricolorii s-au reunit ieri la Mogoşoaia şi vor participa în perioada 29 mai – 5 iunie la turneul de pregătire din Elveţia, premergător preliminariilor CE din 2016, în cadrul căruia vor avea loc şi două jocuri amicale, cu Albania (31 mai) şi Algeria (4 iunie).
„A venit rândul echipelor naţionale să intre în focuri după o pauză destul de lungă. Sunt jucători nou veniţi la lot, tineri care au demonstrat că au calităţile necesare să fie selecţionaţi. Eu sper să reacţioneze bine şi să rămână în anturajul echipei naţionale şi, de ce nu, să se şi impună şi să joace. Sperăm să facem jocuri bune, să înregistrăm rezultate bune. Psihic, ar fi foarte bine să se întâmple aşa până la meciul cu Grecia, pentru a putea reuşi calificarea“, a afirmat Victor Piţurcă la conferinţa de presă susţinută ieri.
 
„Voi aduce jucători din Liga a II-a“
 
Piţurcă a subliniat faptul că fotbalul românesc este în continuare în criză de fotbalişti valoroşi şi de aceea a fost nevoit să convoace jucători care s-au luptat pentru evitarea retrogradării în Liga I şi chiar din eşalonul secund, cum este cazul lui Bogdan Vătăjelu. „Sunt şi alţi jucători care puteau să fie aici: Luchin, Gardoş. Acesta este lotul acum, dar până la meciul cu Grecia depinde cum se vor exprima la club. Poate mai apar şi alţii, în formă, pe care să-i avem la meciul cu Grecia. Nu putem să îi numim superfotbalişti pe cei pe care i-am convocat. Sunt jucători cu calităţi bune fotbalistice şi încerc să îi integrez. Dacă vor fi jucători valoroşi la Liga II-a, îi voi aduce la echipa naţională. Ne aşteaptă două jocuri cu adversari buni şi sper să obţinem rezultate bune. Ştiţi că orice joc se contabilizează la echipa naţională şi la meciul cu Grecia să fim în forma optimă“, a precizat selecţionerul României, care a adăugat: „Vreau ca jucătorii care vin la echipa naţională să facă ambele faze foarte bine. Aici e echipa naţională, nu sunt meciuri de campionat. Nu risc, nu mizez pe jucători care nu fac asta“.

Mateiu: Sper să nu dezamăgesc

Prezent la conferinţă, Alexandru Mateiu s-a declarat fericit că revine la naţională şi că a semnat cu CSU Craiova.
„Sunt foarte fericit pentru că am ajuns pentru a doua oară la naţională. Sper să joc cât mai bine și să nu dezamăgesc cum am făcut și prima oară. E minunat, nu mă gândeam că o să fiu acum la echipa naţională şi sper să fie încântat de mine domnul Piţurcă. Mă bucur și pentru că am semnat cu Universitatea Craiova, care este una dintre echipele mari din România. Sunt convins că în Liga 1 vom face performanță“, a spus Mateiu.
Ieri după-amiază, tricolorii au efectuat un prim antrenament, echipa naţională urmând să se pregătească la Complexul Naţional Mogoşoaia până joi, când va fi programată plecarea în turneul din Elveţia.
Reprezentativa României va evolua în grupa F în preliminariile Campionatului European din 2016, din Franţa, în compania selecţionatelor Greciei, Ungariei, Finlandei, Irlandei de Nord şi Insulelor Feroe.

Lotul convocat de Victor Piţurcă

Pentru această acţiune, Victor Piţurcă a anunţat un lot de 23 de jucători: portari: Ciprian Tătăruşanu (Steaua), Costel Pantilimon (Manchester City), Silviu Lung Jr. (Astra); fundaşi: Vlad Chiricheş (Tottenham), Valerică Găman (Astra), Răzvan Raţ (Rayo Vallecano), Alexandru Măţel (Astra), Cristi Manea (Viitorul), Bogdan Mitrea (Viitorul), Dragoş Grigore (Dinamo), Bogdan Vătăjelu (CSU Craiova); mijlocaşi: Mihai Pintilii (Steaua), Alexandru Bourceanu (Trabzonspor), Costin Lazăr (PAOK), Alexandru Mateiu (Braşov), Bănel Nicoliţă (Nantes), Cosmin Matei (Dinamo), Cristi Tănase (Steaua), Florin Tănase (Viitorul); atacanţi: Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Alexandru Chipciu (Steaua), Ciprian Marica (Getafe), Raul Rusescu (Braga).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS