20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalistele de aur ale Craiovei

Fotbalistele de aur ale Craiovei

\n

Sunt tinere, energice, iubesc sportul din copilărie şi sunt fotbaliste. Este vorba despre componentele Colegiului Tehnic Auto din Craiova, care ieri au câştigat Cupa Liceelor „Coca Cola“, în sala „Dinamo“ din Bucureşti. Noile campioane, Ana Maria Ioniţă, Alexandra Hornea, Loredana Cosma, Iulia Obreja şi Lidia Moacă, conduse de profesorul Jean Georgescu, au intrat în posesia medaliilor de aur fără emoţii. Oltencele au învins ieri în finala mare echipa Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu“ din Voluntari, scor 17-3, după ce sâmbătă depăşiseră în semifinale câştigătoarea de anul trecut, Colegiul Tehnologic „Banyai Janos“ din Odorheiu Secuiesc, tot la diferenţă mare de scor, 10-2.
Performanţa fotbalistelor din Bănie este cu atât mai mare cu cât profesorul Georgescu a avut la dispoziţie minimum de jucătoare, cinci, iar Lidia Moacă s-a accidentat în ultimul minut al partidei din semifinale. Şi cum nu-şi putea lăsa colegele la greu, pentru că ar fi jucat cu un om în minus în teren, ambiţioasa jucătoare a strâns din dinţi şi a evoluat şi în finală. Lidia a fost desemnată golghetera turneului final.
„Am jucat cu dureri, dar a meritat tot efortul. Am făcut entorsă în semifinale, după ce portarul echipei adverse m-a faultat în postură de ultim apărător. Am pus gheaţă, am luat pastile, am dat cu unguente, dar durerea a persistat. Sunt fericită, este primul meu titlu de campioană naţională“, a mărturisit ieri cu mândrie Lidia, pentru GdS.
Aflat în prag de pensionare, profesorul Georgescu se mândreşte cu fotbalistele sale: „Pentru mine este o premieră să antrenez fete, dar uite că acum, înainte să ies la pensie, am ieşit campion cu ele, după ce anul trecut am ieşit cu băieţii, la aceeaşi competiţie. Ne-am propus să câştigăm şi am reuşit, cu toate că am avut puţine jucătoare la dispoziţie. Acum, majoritatea vor susţine examenul de bacalaureat şi le urez succes“.

Pleacă la Roma

Pe lângă medaliile de campioane şi cupă, laureatele de la Colegiul Tehnic Auto Craiova vor primi din partea sponsorilor un cantonament la Roma (Italia) în tabara din Olympic Sport Training Center „Giulio Onesi“.

Victorii pe linie, golaveraj 109-6.

La feminin, Cupa Liceelor a reunit 32 de echipe din ţară. Fotbalistele de la Colegiul Tehnic Auto din Craiova au câştigat toate meciurile disputate, adică opt, trei la faza locală, trei la faza zonală de la Arad şi două la faza finală, găzduită weekendul trecut de Bucureşti. Oltencele s-au impus cu scoruri-fluviu, având un golaveraj de 109-6!
Toate cele cinci campioane sunt jucătoare de fotbal profesioniste. Patru evoluează la formaţia Real Craiova din Superliga Naţională, în timp ce Lidia Moacă s-a transferat anul acesta de la Real la echipa din Brazi.
Turneul final al Cupei Liceelor s-a suprapus cu o etapă din play-off-ul Superligii Naţionale, iar fără cele patru jucătoare importante Real Craiova a suferit ieri un eşec la Timişoara, fiind învinsă de formaţia locală CFR cu scorul de 5-1. După acest rezultat, Craiova se menţine pe locul trei în clasament, dar bănăţencele s-au apropiat la un singur punct, cu două runde înainte de finalul campionatului. „Îmi pare rău că cei de la Ministerul Învăţământului, cei care organizează Cupa Liceelor, şi cei de la Federaţie nu s-au gândit să nu se suprapună cele două competiţii. Realul avea meci important la Timişoara şi absenţa celor patru fete a contat“, a concluzionat Jean Georgescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS