19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCSU şi-a găsit gloria la Bistriţa

CSU şi-a găsit gloria la Bistriţa

CS Universitatea Craiova a obţinut o victorie extrem de importantă sâmbătă, scor 3-1, în deplasare, în faţa formaţiei Gloria Bistriţa, într-o partidă contând pentru etapa a 7-a din play-off-ul Ligii a II-a, seria 2. După o primă repriză controlată şi în care a irosit câteva ocazii de gol, gruparea din Bănie a deschis scorul prin Cristi Ganea, care a depăşit cu uşurinţă fundaşii ardeleni şi a marcat cu un şut sec, înscriind chiar în ziua în care a împlinit 22 de ani (’50, 0-1). La doar un minut, portarul gazdelor, Albuţ, l-a faultat în careu pe Costin Curelea, iar centralul Lucian Rusandu a indicat punctul cu var. Cel care şi-a asumat responsabilitatea a fost Dacian Varga, acesta transformând fără emoţii lovitura de pedeapsă (’53, 0-2). Bistriţa a redus din diferenţă prin Feher, din penalti (’85, 1-2). Rezultatul final l-a stabilit craioveanul Gabriel Velcovici, care l-a executat pe Albuţ cu o „torpilă“ de la aproximativ 25 de metri (’86, 1-3).
Gloria: Albuţ – Budăcan, D. Matei, Chibulcutean, Ţârcă – O. Bucur, Feher, Nalaţi (’60, Roşu), Colţa (’60, Ţegle) – Brumă (’73, C. Bucur), Al. Pop. Antrenor: Cristian Coroian.
CSU: Brac – Ljubinkovic, Patriche, Izvoranu, Vătejelu – C. Ganea, Fl. Pătraşcu, Pleşan – Varga (’57, Velcovici), Ferfelea (’73, Vandelanoitte), Curelea (’78, Ivan). Antrenor: Gabi Balint.
Cartonaşe galbene: Colţa ’16, Nalaţi ’37 / Pătraşcu ’32, Pleşan ’49.
Au arbitrat: Lucian Rusandu – Adrian Radu Ghinguleac, Mircea Mihail Grigoriu.
În urma acestui rezultat, CSU a mai făcut un pas spre Liga I şi s-ar fi apropiat şi mai mult de promovare dacă ASA Târgu Mureş nu pierdea pe teren propriu cu CSM Vâlcea, scor 0-1. Următoarea confruntare a elevilor lui Gabi Balint va avea loc miercuri, de la ora 18.00 (TVR 3), pe teren propriu, contra liderului ASA Târgu Mureş.

Gabi Balint: Am meritat victoria

Antrenorul formaţiei CSU Craiova, Gabi Balint, s-a declarat mulţumit de cele trei puncte obţinute în fieful Gloriei Bistriţa, apreciind totodată jocul elevilor săi. „Sunt trei puncte preţioase. Poate fi considerat meciul play-off-ului, era foarte important pentru noi să câştigăm aici, la Bistriţa. Promovarea încă se joacă. În opinia mea am meritat victoria. Dacă prima repriză a fost echilibrată, în partea a doua am avut mai mult iniţiativa, ne-am creat mai multe ocazii şi am marcat de trei ori. Este adevărat, Gloria a fost o echipă care nu a avut motivaţie. Dacă ne gândim că meciul de la Craiova, pe care l-am câştigat greu, cu 1-0, dintr-o fază fixă, acum ni l-am făcut noi mai uşor. Băieţii au sărbătorit în vestiar acest succes, fiecare joc are o încărcătură mare, iar la victorii se produce descătuşarea. Suntem împreună şi la bine, şi la rău, pentru că suntem o familie“, a spus Balint. „Cu Târgu Mureş trebuie să câştigăm pentru că avem o revanşă de luat“, a completat tehnicianul CSU.

Remus Vlad, supărat şi resemnat

Directorul tehnic al echipei Gloria Bistriţa, Remus Vlad, a fost nemulţumit de atitudinea jucătorilor săi, recunoscând că şansele de a ajunge în Liga I sunt infime. „Deja şansele noastre s-au diminuat total, şi din punctul de vedere al licenţierii, şi din cel sportiv. A fost un meci cu două stări diferite: Craiova îşi dorea foarte mult să obţină victoria pentru a fi sigură cel puţin în plan sportiv de promovare, apoi Gloria, o echipă descurajată, nemulţumită, fără acea determinare, fără motivele pentru care o partidă trebuie abordată cu maximă concentrare. Parcă a fost mai mult un joc de vacanţă. Şi dacă tot a fost un joc de vacanţă, pe căldură, unii jucători chiar vor primi vacanţă“, a declarat Remus Vlad, conform timponline.ro.

Vătăjelu şi Mateiu, chemaţi sub tricolor

Imediat după jocul cu Bistriţa, fundaşul stânga Bogdan Vătăjelu a primit o veste cât se poate de bună din partea patronului Mihai Rotaru: a fost convocat de Victor Piţurcă pentru turneul din Elveţia (29 mai – 5 iunie). Contactat telefonic de GdS, Vătăjelu s-a arătat încântat de şansa oferită: „Când mi-a spus domnul Rotaru că sunt convocat, nu mi-a venit să cred. Acum sunt la Mogoşoaia şi sunt fericit. Este o experienţă la care visam de când eram mic. Este o premieră pentru mine şi vreau să confirm aşteptările, să devin uşor-uşor un obişnuit al naţionalei. Îmi doresc enorm să joc în cele două amicale, cu Albania (31 mai) şi Algeria (4 iunie), şi să arăt ce pot. Din păcate, nu voi fi pe teren la meciurile cu ASA Târgu Mureş şi cu Metalul Reşiţa, dar sunt convins că echipa se va descurca şi fără mine, pentru că avem jucători buni în lot. Îmi doresc ca atunci când revin la Craiova să fim promovaţi şi să ne bucurăm alături de suporterii noştri de revenirea pe prim scenă“.
Bogdan Vătăjelu nu este singurul jucător al CSU prezent sub comanda lui Victor Piţurcă, în Elveţia urmând să facă deplasarea şi mijlocaşul Alexandru Mateiu, care a fost acontat în iarnă de la FC Braşov. „Mai devreme am vorbit şi cu Mateiu. Şi el era entuziasmat ca şi mine de această convocare, deşi este la a doua. M-a întrebat şi de Craiova, mi-a spus că este nerăbdător să vină la CSU. Este la curent cu tot ce a fost până acum legat de licenţiere şi abia aşteaptă să promovăm sportiv. I-au plăcut mult suporterii Craiovei, mi-a zis că din acest motiv a ales să vină la noi“, a mai spus Vătăjelu, pentru GdS.
În afara lui Vătăjelu şi Mateiu, CSU l-a mai dat la naţională şi pe fiziokinetoterapeutul Ovidiu Blendea, el făcând parte şi din staff-ul naţionalei României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS