19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal – Madrilenii exultă după cucerirea trofeului Ligii Campionilor

Fotbal – Madrilenii exultă după cucerirea trofeului Ligii Campionilor

Formaţia Real Madrid a câştigat Liga Campionilor pentru a zecea oară în istoria sa, după ce a învins, ieri seară, în urma prelungirilor, cu scorul de 4-1, echipa Atletico Madrid, în finala competiţiei disputată pe stadionul „Da Luz” din Lisabona.Pentru Real Madrid au marcat Sergio Ramos ’90+3, Gareth Bale ‘110, Marcelo ‘118 şi Cristiano Ronaldo ‘120 (penalti), iar pentru Atletico a înscris Diego Godin, în minutul 36.

Antrenorul „galacticilor”, Carlo Ancelotti, a povestit că atunci când a venit la Real i-a spus preşedintelui Florentino Perez că-i lipseşte o cupă în sala trofeelor. „Preşedintele m-a felicitat. Este foarte fericit. Încă din prima zi la Real, în sala trofeelor, i-am spus: «Aici lipseşte un trofeu, hai să-l câştigăm». Şi am reuşit, datorită eforturilor jucătorilor şi clubului. Am avut parte de multă încredere din partea clubului, am avut parte de liniştea necesară pentru a câştiga meciuri importante. Este un prim sezon cu un grup profesionist, motivat. De exemplu, Marcelo nu era mulţumit că este rezervă, iar când a intrat a fost extrem de determinat”, a spus Ancelotti, conform uefa.com.

Italianul Carlo Ancelotti a devenit al doilea antrenor din istorie care câştigă Liga Campionilor de trei ori, după ce a condus Real Madrid la trofeul de ieri seară, dar şi pe AC Milan în 2003 şi 2007. Înaintea lui Carlo Ancelotti, doar Bob Paisley a reuşit această performanţă, câştigând acest trofeu cu Liverpool în 1977, 1978 şi 1981.

Ancelotti a mai câştigat Liga Campionilor de două ori şi ca jucător, în 1989 şi 1990.

 

Jucătorii sunt fericiţi

 

Mijlocaşul echipei Real Madrid, Angel Di Maria, a declarat că şi-a împlinit un vis din copilărie prin câştigarea Ligii Campionilor. „Este fantastict să câştig acest trofeu cu Real Madrid. Este un vis din copilărie şi sunt foarte fericit. Am muncit mult, am pierdut campionatul, dar sunt foarte fericit pentru echipă, am făcut sacrificii enorme”, a declarat Di Maria, desemnat cel mai bun jucător al finalei de la Lisabona.

Galezul Gareth Bale a afirmat că a venit la Real tocmai pentru a câştiga astfel de trofee. „Pentru mine, preţul transferului meu la Real nu înseamnă nimic. Aş fi venit şi pentru un penny, doar pentru a juca în competiţii mari şi a câştiga titluri. Este extraordinar să ridic acest trofeu, voi păstra mereu în suflet această amintire”.

Cristiano Ronaldo consideră că a venit momentul ca Real să se bucure de acest trofeu, „La Decima”, aşteptat de 12 ani. „Este un an extraordinar pentru noi. Am câştigat Cupa Spaniei şi acum Liga Campionilor. Echipa a fost foarte bună, eu am marcat, deci sunt fericit”, a spus Ronaldo.

Fundaşul Sergio Ramos a declarat că dedică golul din finală fanilor echipei sale şi familiei sale, dar şi celor care au susţinut până la final formaţia lui Carlo Ancelotti:„Este cel mai important gol din cariera mea. Este incredibilă satisfacţia pe care am dat-o fanilor luptând până la final. Nu este golul meu, este al tuturor fanilor, al familieie mele, al celor care ne-au susţinut până la final. Meritam să câştigăm acest trofeu după atâţia ani. Am intrat în istorie”.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS