14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoar 40 de minute i-au despărţit de Rio

Doar 40 de minute i-au despărţit de Rio

\n

Echipa de minifotbal Phoenix Craiova a fost foarte aproape să ajungă în Brazilia, la marea finală a Cupei Prieteniei Bergenbier de la Rio de Janeiro. Oltenii au participat, recent, la turneul final de vest de la Cluj şi au fost învinşi în finală de formaţia locală Brazilienii, cu scorul de 3-0. Călin Pantelimon, căpitanul echipei din Bănie, regretă că el şi colegii săi nu vor merge la Rio: „Ne pare rău că am ratat şansa să mergem în Brazilia. Am fost la 40 de minute distanţă. În ziua disputării finalei am jucat trei partide şi am avut o oră pauză până la meciul cu Clujul, în timp ce ei au fost mai proaspeţi fizic pentru că au beneficiat de o pauză mai lungă. În plus, era o echipă alcătuită din jucători tineri, iar noi am avut patru băieţi cu vârstă peste 40 de ani. Nici şansa nu a fost cu noi. În repriza a doua, la 2-0 pentru adversari, am avut patru bări. Şi încă ceva, faza locală de la Craiova s-a disputat prima în ţară şi nu am ştiut că nu mai putem modifica lotul între timp“.
Până în finală, Phoenix Craiova obţinuse la Cluj trei victorii, dintre care una în semifinale în faţa campioanei naţionale la minifotbal, Juventus Sibiu (scor 2-1). Celelalte succese au fost în disputele cu Arnsberg (scor 8-0) şi Emerson (4-3). Lotul craiovean a fost alcătuit din următorii jucători: Cătălin Rizan, Cosmin Văduva, Victoraş Popescu, Călin Pantelimon, Dragoş Arnăutu, Sorin Ghiţă, Sorinel Chivu, Vali Nistoran şi Andrei Dorobăţ.
La turneul din Ardeal, care a reunit 14 echipe, au mai participat alte trei formaţii din Oltenia, AS Drobeta Turnu Severin (eliminată în sferturile de finală), FC Iancris Râmnicu Vâlcea (eliminată în optimi) şi Brazil 2014 Târgu Jiu (eliminată în sferturile de finală).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS