25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdversari puternici pentru juniorii olteni

Adversari puternici pentru juniorii olteni

Echipele de juniori de la categoriile B (1997-1998), C (1999) şi D (2001) şi-au aflat ieri adversarii pe care îi vor întâlni în următoarea fază
a Campionatului Naţional.

Juniorii B de la CS Universitatea Craiova au văzut ieri ce au decis sorţii pentru turneul final, care se va disputa în intervalul 31 mai – 4 iunie, pe stadionul „Francisc Neuman“ din Arad. Din Grupa A vor face parte patru echipe, jucătorii pregătiţi de antrenorul Nelu Petrişor, urmând să întâlnească următoarele formaţii: UTA „Bătrâna Doamnă“ Arad, Universitatea Cluj şi Viitorul „Mihai Georgescu“. CSU Craiova va disputa partidele după programul: pe 31 mai, ora 20.00, cu Universitatea Cluj, pe 2 iunie, ora 18.00, cu Viitorul „Mihai Georgescu“ Cluj şi pe 4 iunie, ora 10.00, cu UTA „Bătrâna Doamnă“ Arad.
Directorul Centrului de Copii şi Juniori al CS Universitatea Craiova, Bogdan Pâncu, s-a arătat mulţumit de tragerea la sorţi şi crede în calificarea jucătorilor din Bănie în finală: „Este grupa pe care ne-o doream şi sunt convins că o vom câştiga pentru a fi prezenţi pe 14 iunie în finala mare de la Mogoşoaia. Nu cred că este vreunul dintre adversari peste noi, aşadar trebuie să ne demonstrăm valoarea“.

Oltul şi Mehedinţiul vor înfrunta Doljul

Echipele doljene de la Juniori C au aflat ieri adversarii pe care îi vor avea în barajul interjudeţean din Campionatul Naţional. Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ va evolua împotriva juniorilor de la CSS Slatina, primul meci urmând să se dispute, mâine, de la ora 17.00, în deplasare. „Ne dorim calificarea în fazele superioare. Am înţeles că CSS Slatina este cel mai bun club din Olt, însă sunt convins că vom merge mai departe, mai ales că returul îl vom disputa acasă“, a afirmat managerul Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“, Paul Răducan, pentru GdS.
Cealaltă formaţie din Dolj la juniori C, Viitorul Ştiinţa Craiova va întâlni, tot, mâine, de la aceeaşi oră, pe terenul „Zoltan Crişan“, din cadrul Complexului Sportiv „Ion Oblemenco“, pe CSS Drobeta Turnu Severin.
„Ne va aştepta o dublă foarte grea. Portarul celor de la Severin este bun, convocat la lotul naţional, aşa că trebuie să fim atenţi în faţa porţii adverse“, a precizat antrenorul şi, totodată, managerul clubului Viitorul Ştiinţa Craiova, Marian Calafeteanu. Returul ambelor jocuri din barajul interjudeţean va avea loc marţi, de la ora 17.00.

CSS şi „GP“ luptă pentru calificarea
la turneul semifinal

Formaţiile CSS Craiova şi Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ vor evolua în aceeaşi grupă pentru accederea la turneul semifinal al Campionatului Naţional la juniori D. La faza zonală, cele două echipe vor juca la Piteşti, în perioada 26-28 mai, după următorul program: CSS Craiova, ora 17.30: luni, cu SCM Piteşti; marţi, cu Pandurii Târgu Jiu şi miercuri, cu „GP“ Craiova; „GP“ Craiova, ora 19.00: luni, cu Pandurii Târgu Jiu, marţi, cu SCM Piteşti şi miercuri, cu CSS Craiova (ora 17.30).
Managerul Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“, Paul Răducan, s-a arătat optimist că echipa lui poate termina pe primul loc. „Sunt convins că vom merge mai departe. Avem cel mai bun lot şi trebuie să ne dovedim valoarea şi să ajungem la turneul semifinal“, a mai precizat Paul Răducan.
De partea cealaltă, antrenorul CSS Craiova, Alin Staicu, a văzut partea plină a paharului şi speră ca jucătorii să termine  învingători grupa. „Plecăm cu încredere la Piteşti. Nu va fi uşor, însă putea fi o grupă mult mai grea. Avem o grupă bună, însă este păcat că ne vom lupta cu GP pentru calificarea mai departe“, a punctat Alin Staicu, pentru GdS. Echipa care va termina pe primul loc se va califica la turneul semifinal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS