15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea FEFS, în faţa primului turneu final

Universitatea FEFS, în faţa primului turneu final

Echipa feminină de minihandbal de la  HC Universitatea FEFS Craiova s-a calificat, în premieră, la turneul final al Campionatului Naţional rezervat sportivelor născute în anii 2003 şi 2004. Micuţele jucătoare din Bănie au obţinut biletul de participare la turneul final în urma turneului semifinal disputat în weekendul trecut la Râmnicu Vâlcea, unde s-au clasat pe locul doi din opt participante (patru din Oltenia, patru din Banat).
Universitatea FEFS a disputat patru meciuri, având trei victorii şi o înfrângere în faţa echipei Torok Vâlcea, câştigătoarea turneului.
Profesorul Marian Mitroi a spus ieri, pentru GdS, că îşi doreşte ca peste ani aceste jucătoare să alcătuiască o generaţie de excepţie. „Sper ca, în timp, să devenim o generaţie de excepţie. La turneul final ne dorim o clasare în primele şase echipe şi avem speranţa că la anul vom reuşi mai mult, ţinând cont că avem şase jucătoare născute în 2004. Echipa clasată pe primul loc la Vâlcea, Torok, a avut jucătoare cu mai multă experienţă competiţională, pentru că unele dintre ele evoluează şi la categorie de vârstă mai mare, junioare 4. Povestea echipei noastre a început acum patru ani, când împreună cu colegul meu Remus Fumurescu am demarat acest proiect ambiţios sub îndemnul «Vino la handbal». Am înfiinţat clubul Universitatea FEFS şi după un ciclu de pregătire, cu  multă muncă şi răbdare au apărut primele rezultate, adică accederea la turneul final de minihandbal. Mai suntem ajutaţi de două studente de la FEFS Craiova, Gabriela Niculeţ (anul II) şi Lavinia Firan (anul I)“, a spus antrenorul de la Universitatea FEFS. Până la turneul semifinal, handbalistele craiovene au mai trecut de alte două turnee de calificare. Lupta pentru titlul naţional se va da în perioada 26 – 29 iunie, cu 12 echipe la start, dar oraşul care va fi gazdă se va stabili în perioada următoare. Lotul Universitatea FEFS Craiova cuprinde jucătoarele:  Roxana Chiricioiu, Bianca Ghinda, Andreea Preda, Alexandra  Nica, Francesca Gogoşeanu, Maria Tudorache, Andrea Cioablă, Narcisa Badea, Adelina Gheorghe, Iulia Ciobanu, Mihaela Voinea, Cristina Croitoru, Erika Popescu, Lorena Ungureanu, Ana Maria Ciungu, Ana Maria Cojan Ţenea, Larisa Dragu şi Luiza Militaru. Echipa de minihandbal de la FEFS este singura din Dolj care a reuşit să ajungă în acest sezon la un turneu final.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS