15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStănică şi Trandafir, medaliaţi la Campionatul Naţional

Stănică şi Trandafir, medaliaţi la Campionatul Naţional

Boxul craiovean se menţine în plutonul fruntaş, sportivii legitimaţi la cluburile din Bănie reuşind să urce pe podium la toate competiţiile organizate de Federaţia Română.
Aşa s-a întâmplat şi la Campionatul Naţional rezervat categoriei de vârstă tineret, încheiat recent la Brăila, acolo unde craiovenii au câştigat două medalii, una de argint şi una de bronz.
Darius Stănică, de la CSM Craiova, a urcat în ring la categoria 60 de kilograme şi a ieşit vicecampion. În finala disputată la mall-ul din Brăila, Stănică a fost învins la puncte de Vasile Suciu (CSM Sibiu).

Cucu i-a ţinut locul lui Buzduceanu

Antrenorul său, Constantin Buzduceanu, nu a făcut deplasarea la competiţie din cauza unor probleme medicale, fiind înlocuit de Constantin Cucu, de la Box Club Universitatea Craiova. „La Brăila am fost antrenor asistent şi mă ocup de pregătirea sportivilor până când domnul Buzduceanu, care are probleme medicale, îşi va reveni. Stănică ar fi meritat să câştige finala“, a afirmat Constantin Cucu pentru GdS.
Directorul CSM Craiova, Sorin Manda, a precizat că antrenorul de la Box Club Universitatea nu are nici un contract cu CSM: „Domnul Constantin Cucu a încercat de mai multe ori să facă un parteneriat cu CSM, dar nu s-a ajuns la vreun acord. A profitat de prietenia cu Constantin Buzduceanu şi a plecat la Brăila cu sportivii, însă nu are un contract semnat cu noi, nici măcar de voluntariat“.  Al doilea boxer de la CSM Craiova prezent în concurs, Constantin Nicolae, a participat tot la categoria 60 de kilograme, fiind învins în primul tur.
Ovidiu Trandafir, de la CFR Marfă IRLU Craiova, a revenit acasă cu medalia de bronz cucerită la categoria 64 de kilograme. Sportivul pregătit de Marcel Sârba a disputat trei jocuri, fiind oprit în drumul spre finală de un sportiv din Piteşti. „Au fost 13 băieţi la categoria 64 de kilograme. Ovidiu a întâlnit trei capi de serie, principali sau secundari, a avut două victorii, prima la puncte, a doua prin knock-out, iar în ultimul meci a fost învins la puncte cu 2-1, dar puteau la fel de bine să-l dea câştigător şi pe elevul meu“, a spus ieri Sârba.

„CFR este pepinieră pentru CSM“

Antrenorul ceferist a adăugat că, din cauza problemelor financiare, clubul al cărui preşedinte este a ajuns să fie pepinieră pentru CSM Craiova: „Acum o lună, Stănică era legitimat la noi, acum a luat medalie pentru CSM. Pentru acelaşi club am mai dat dezlegare la alţi doi băieţi, Alex Frumosu şi Viorel Fîciu, cu toţii campioni. Ne-am gândit la binele lor pentru că acum primesc o indemnizaţie şi abonament pe autobuz, iar noi nu aveam ce să le oferim. Ne facem treaba şi încercăm să ducem mai departe tradiţia sportului ceferist. Domnul Petre Sterie ne sprijină cu ce poate în activitatea noastră“.
Alt pugilist de la CFR Marfă IRLU, Gabriel Dinu, a participat recent la o selecţie la Bucureşti şi a câştigat-o, urmând să meargă la Campionatul European şcolar din Ungaria (29 mai-6 iunie).
Revenind la Campionatul Naţional de tineret de la Brăila, a treia medalie pentru Oltenia, una de argint, a fost obţinută de un vâlcean, Dănuţ Chiriţă, la categoria 90+.
Unul dintre arbitrii care au urcat în ring a fost craioveanul Iulian Cărămidă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS