23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal – Viorel Duru: De la începutul anului 2014 nu mai contează vechimea în Liga I

Fotbal – Viorel Duru: De la începutul anului 2014 nu mai contează vechimea în Liga I

Directorul Comisiei de Licenţiere, Viorel Duru, şi cel al Comisiei de Apel, Mihai Micu, au susţinut în această dimineaţă o conferinţă de presă în care au explicat procedura de licenţiere a cluburilor din Liga a II-a, seria 2.

„Comisia de Fond a decis ca trei cluburi să nu primească licenţa: CSU Craiova, pentru neîndeplinirea criteriului financiar, Rapid şi Gloria Bistriţa. Toate cele trei cluburi au făcut apel la Comisia de Apel. Aceasta a anulat decizia în ceea ce priveşte clubul CSU Craiova, dar a respins apelurile cluburilor Rapid şi Gloria Bistriţa.Acestea au dreptul să facă apel la TAS în termen de 21 de zile. Pe 30 iunie 2014, TAS trebuie să dea o decizie irevocabilă în ceea ce priveşte aceste apeluri”, a spus Viorel Duru, completat de Mihai Micu: „În ambele cazuri – Bistriţa şi Rapid -, motivele pentru care au dus la neacordarea licenţei au ţinut de aprecierea Comisiei că aceste două entităţi sportive nu pot face faţă din punct de vedere financiar la cerinţele Ligii I. Vă asigur că deciziile sunt rodul unor deliberări dificile, cu un studiu amplu făcut de oameni de specialitate. Mai mult nu vă pot spune din culise, totul e scris în motivarea făcută”.

În privinţa CSU Craiova, Duru a afirmat: „La Craiova, care s-a înfiinţat doar în 2013, nu i s-a putut pretinde îndeplinirea articolului 45, pentru că nu putea prezenta informaţii anterioare anului 2013, pentru că nu se înfiinţase. Existau alte proceduri pentru a verifica principiul continuităţii activităţii. Pentru asta se solicită date comparative, pentru a vedea evoluţia în timp. De la începutul anului 2014 nu mai contează vechimea în Liga I. Nu eu fac regulamentele. Comitetul Executiv aprobă Regulamentul. În ceea ce priveşte punctul 2 al articolului 54, CSU Craiova a fost invitată de către Adunarea Generală şi automat a avut un statut aparte. Nu eu trebuie să vă răspund despre asta, ci Adunarea Generală”, a mai declarat Duru.

Mai multe amănunte, în GdS de mâine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS