13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMaria Gavrilă: Aşteptam să mă caute cineva de la SCM

Maria Gavrilă: Aşteptam să mă caute cineva de la SCM

Jucătoarea internaţională de tineret a încheiat junioratul cu un nou titlu de campioană, cucerit cu Şcoala Generală nr. 181 Bucureşti. Maria nu duce lipsă de oferte şi a mărturisit că şi-ar dori să evolueze din vară la SCM Craiova, echipă la care a mai activat în acest sezon trei etape, cu evoluţii remarcabile.

Maria Alecsandra Gavrilă este una dintre handbalistele de perspectivă ale României. Jucătoarea în vârstă de 18 ani, componentă a lotului naţional de tineret, a poposit în această iarnă, doar pentru trei etape, la SCM Craiova, sub formă de împrumut de la Şcoala Generală nr. 181 Bucureşti. Cu ea în teren, formaţia olteană a înregistrat două victorii, cu HCM Roman şi CSM Bucureşti, şi un eşec, pe terenul liderului HCM Baia Mare. Mezina echipei a avut evoluţii remarcabile, lăsând o impresie foarte bună. Antrenoarea de atunci, Carmen Amariei, a avut numai cuvinte de laudă la adresa Mariei, spunând că „este inteligentă, iubeşte handbalul, iar peste doi-trei ani va fi centrul naţionalei mari“.

Dă bacul special pentru că merge la Mondiale

În urmă cu două zile, handbalista bucureşteană a obţinut un nou titlu de campioană la junioare I, în cadrul turneului disputat în Capitală.
„Practic, finala a reprezentat-o primul meci de la turneu, cel cu LPS Iaşi, pe care l-am câştigat cu scorul de 28-23, apoi ne-a fost uşor. În lupta pentru titlu am învins CSS 2 Bucureşti, cu scorul de 49-37“, a spus ieri tânăra, pentru GdS. Operată în urmă cu două luni la umăr, handbalista, antrenată chiar de tatăl său, a fost utilizată mai puţin la acest turneu, iar la final şi-a atârnat la gât a doua medalie de aur.
Acum, că a încheiat perioada junioratului, talentata handbalistă se gândeşte la viitor. Ne-a declarat că nu duce lipsă de oferte, dar când am întrebat-o dacă va reveni din vară la SCM Craiova am simţit o părere de rău în vocea sa: „Eu mi-aş dori să joc la Craiova, pentru că m-am simţit extraordinar în perioada în care am fost la SCM, şi mă aşteptam să mă caute cineva, dar nu s-a întâmplat…“.  
Întrebat despre un eventual transfer al Alecsandrei Gavrilă la SCM, antrenorul principal al echipei din Bănie, Aurelian Roşca, declara săptămâna trecută, în cadrul unei emisiuni la Digi24 Craiova următoarele: „O ştiu foarte bine pe fată. Va trebui să discutăm cu clubul de provenienţă şi sportiva
să-şi dorească să vină aici. Este o jucătoare foarte bună, a demonstrat asta şi am înţeles că este foarte iubită la Craiova“.  
În această lună, Maria se va concentra pe şcoală, urmând să susţină bacalaureatul special pentru că în luna iunie va fi angrenată cu naţionala de tineret a României la Campionatul Mondial.

„Le ţin pumnii fetelor de la SCM“

Cât despre fostele sale colege de la SCM Craiova, Maria Alecsandra Gavrilă crede că nu vor avea probleme în duelul din play-out cu echipa Neptun Constanţa şi nici nu se pune problema retrogradării. „Le ţin pumnii strânşi şi cred că vor trece cu bine peste acest campionat. Au forţa să învingă Constanţa. Dacă nu erau atâtea probleme la echipă, organizatorice şi de efectiv, altele erau rezultatele“, a spus jucătoarea care o are ca model pe Roxana Han, interul echipei SCM Craiova.  
Formaţia pregătită de Aurelian Roşca şi Gheorghe Sbora va disputa primul meci cu Neptun Constanţa mâine, de la ora 16.30, în Polivalenta din Bănie. Intrarea sprectorilor va fi liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS